BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSocGen: Trump'ın politikaları faiz artışına yol açar----

SocGen: Trump'ın politikaları faiz artışına yol açar

SocGen: Trump'ın politikaları faiz artışına yol açar
26 Mart 2018 - 11:26 www.finansgundem.com

Societe Generale Yönetim Kurulu Başkanı Lorenzo Bini Smaghi ek gümrük vergilerinin Fed'i daha hızlı faiz artışına zorlayabileceğini söyledi

Hafta sonu Pekin'deki bir zirvede CNBC'ye konuşan Societe Generale Yönetim Kurulu Başkanı Lorenzo Bini Smaghi 2 büyük ekonomi ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının Fed'den daha hızlı faiz artışına neden olabilecğeini öngördü.

Smaghi "Ek gümrük verigleri ABD için enflasyonist olur, bu da Fed'i daha hızlı faiz artışına yöneltir." diye konuştu. Trump'ın alüminyum ve çelik ithalatı ile Çin mallarına 60 milyar dolarlık ek gümrük vergisinin tüketici fiyatlarında artışa neden olabileceğini belirtti. Smaghi örnek olarak akıllı telefon fiyatlarının yükseleceğini, yükselen fiyatların enflasyon yaratacağını, bu durumun Fed'in para politikası döngüsünü de etkileyeceğini belirtti.

ABD Merkez Bankası geçen hafta beklendiği gibi Faiz oranlarını 25 baz puan artırmıştı. Bankanın bu yıl en az 2 kez daha faiz artırması bekleniyor ancak güçlü enflasyon daha fazla faiz artışını da tetikleyebilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)