BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSOCAR'dan dev anlaşma----

SOCAR'dan dev anlaşma

SOCAR'dan dev anlaşma
14 Ağustos 2013 - 07:22 www.finansgundem.com

Rosneft, SOCAR ile petrol ve doğalgaz üretimi konusunda işbirliği anlaşması imzaladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kalabalık bir bakan topluluğu ve devlet enerji şirketleri yöneticileri ile birlikte Bakü'ye çıkarma yaptı. Enerji, savunma, ulaşım ve diğer alanlarda bir dizi anlaşmanın imzalandığı ziyarette Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le ortak bir basın toplantısı düzenledi. Putin bir günlük çalışma ziyareti çerçevesinde Bakü'de bulunan Rus savaş gemilerinde de incelemede bulundu.
Rusya'nın en büyük petrol şirketi Rosneft Başkanı İgor Seçin, Azerbaycan Devlet Enerji Şirketi SOCAR Başkanı Rovnag Abdullayev'le petrol ve doğalgaz üretimi konusunda işbirliği anlaşması imzaladı.
Rosneft ve SOCAR imzalanan anlaşma ile iki ülkede ve üçüncü ülkelerde ortak çalışmalarda bulunacak. İki şirket boru hatları ve terminaller dahil altyapıların ortak kullanımı konusunda da mutabakata vardı.
Ortak basın toplantısında konuşan Aliyev, Rusya ile petrol ve doğalgaz alanında sağlanan işbirliğinin iki ülke arasında yeni bir sayfa açacağını söyledi. Aliyev, "Bizler enerji üreten ve ihraç eden ülkeleriz. Doğal olarak çıkarlarımız örtüşüyor. Bölgesel enerji alanında Rusya ile işbirliğini geliştirmek için çalışıyoruz. Bu ortaklığın çok başarılı olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.
Rusya ve Azerbaycan arasında askeri teknik alanda da 4 milyar doları bulan bir işbirliğinin büyüme trendinde olduğunu kaydeden Aliyev, sivil savunma, acil durumlar ve diğer insani alanlarda imzalanan anlaşmaların önemine dikkat çekti. Rusya ve Azerbaycan ulaştırma bakanları iki ülkeyi birbirine bağlayacak Samur nehri üzerine köprü kurulması ile ilgili anlaşma imzaladı.
Bakü ile ticaret hacminde elde edilen başarıdan memnun olduğunu ifade eden Rusya Devlet Başkanı Putin, küresel ekonomideki sıkıntılara rağmen 2012'de toplam ticaret hacminin yüzde 47 artış göstermesin dikkat çekti. Rus lider, Azerbaycan'la ilişkilerin çeşitlenmesi ve çok boyutlu olarak gelişmesinden duyduğu memnuniyeti vurguladı.
ALİYEV: ERMENİSTAN TOPRAKLARIMIZDA 20 YILDIR İŞGALCİ
Azeri lider Aliyev basın toplantısında Ermenistan işgali altında bulunan Yukarı Karabağ sorununu da gündeme getirdi. Azerbaycan topraklarında işgalin 20 yıldan fazla süredir devam ettiğini kaydeden Aliyev, "İşgal altındaki topraklarda her yer yıkıldı. Uluslar arası organizasyonların kararlarının hiç biri uygulanmadı. BM Güvenlik Konseyi 4 karar aldı ve Ermenistan güçlerinin topraklarımızdan çıkmasını istedi. Tüm bunlar kağıtlarda kaldı. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı bünyesinde oluşturulan Minsk Grubu eş başkanı olarak Rusya krizin çözümü için çaba harcıyor. Sorunun en hızlı bir şekilde çözümü bölgede istikrar, öngörü ve işbirliği sağlayacak." dedi.
PUTİN: HAZAR'IN STATÜ SORUNU ÇÖZÜLMELİ
Rusya Devlet Başkanı Putin de ortak basın toplantısında Hazar'ın statüsü ile ilgili konuyu görüşmelerde masaya yatırdıklarını, Hazar'ın tüm bölgenin işbirliği yapacağı bir alan olmasını istediklerini söyledi. Bölgenin barış, istikrar ve işbirliği merkezi olmasını istediklerini kaydeden Putin, Bakü'de gerçekleşen zirve çerçevesinde Rus savaş gemilerinin de Azerbaycan'a ziyarette bulunduğunu, Azeri savaş gemilerinin de yıl sonunda Astrahan'a iade-i ziyarette bulunacaklarını belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)