BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSlovakya'nın Merkez Bankası Başkanı'ndan rüşvet iddialarına yanıt----

Slovakya'nın Merkez Bankası Başkanı'ndan rüşvet iddialarına yanıt

Slovakya'nın Merkez Bankası Başkanı'ndan rüşvet iddialarına yanıt
05 Temmuz 2023 - 03:12 www.finansgundem.com

Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kazimir hakkındaki rüşvet iddialarına ilişkin yanlış bir şey yapmadığını ve istifa etmeyeceğini açıkladı.

Slovakya Merkez Bankası Başkanı ve aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) da ana karar alma mekanizmasının üyelerinden biri konumunda bulunan Peter Kazimir, hakkındaki rüşvet suçlamalarına rağmen görevi bırakmayacağını açıkladı.

Kazimir, birçok özel şirketin vergi denetimiyle ilgili olarak vergi dairesi başkanına 48 bin euro rüşvet ödemekle suçlanıyor. Suçlu bulunması halinde beş yıl hapis cezası öngörülen Kazimir ise suçlamaları yasa dışı ve uydurma olarak değerlendirdiğini söyledi.

Kazimir, Avrupa Birliği'nin ortak para birimi Euro'yu kullanan 20 ülkeden biri olan Slovakya'nın Merkez Bankası Başkanı olarak Avrupa Merkez Bankası'nın da ana karar alma mekanizmasının üyelerinden biri konumunda.

"Yanlış bir şey yapmadım"

Pazartesi günü başkent Bratislava yakınlarındaki bir mahkemede başlayan dava öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada "İstifa etmeyeceğim. Ve neden biliyor musunuz? Çünkü yanlış bir şey yapmadım." dedi.

Dava, Kazimir'in 2012-2019 yılları arasında Başbakan Robert Fico'nun solcu hükümetinde maliye bakanı olarak görev yaptığı döneme dayanıyor ve Fico hükümetindeki bir bakan aleyhine açılan ilk dava olma özelliğini taşıyor.

Fico'nun partisinin eylül ayında yapılacak olan genel seçimlerde yeniden zafer kazanması yüksek olasılık olarak görülüyor. (Euronews)

Belediyede rüşvet operasyonu

 

Rüşvetçi Yunan vekil AP'ye dönmek istiyor

 

FBI, Biden'ın 'rüşvet suçlaması'na ilişkin bilgi vermeyi reddetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)