BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSlovakya sandık başında----

Slovakya sandık başında

Slovakya sandık başında
30 Eylül 2023 - 16:40 www.finansgundem.com

Slovakya halkı bugün yerel saatle 07.00'den itibaren oy kullanmaya başladı. Slovakya'da Rusya ile Batı yanlısı partilerin iktidar yarışında galibiyetin kimin alacağı merak konusu oldu.

Slovakya'da bugün yapılan parlamento seçimlerinde Rusya yanlısı eski başbakan Robert Fico ile Batı yanlısı liberaller iktidar için yarışıyor. 

5,5 milyon nüfuslu Slovakya'da 4,4 milyon seçmen, meclisin 150 yeni üyesini belirlemek için bugün yerel saatle 07.00'den itibaren oy kullanmaya başladı.

Çekya'dan 1993'te ayrılarak egemenliğini ilan eden ülkede, 25 parti ve ittifakın yarıştığı parlamento seçiminde yüzde 7 barajını aşan partiler meclise girmeye hak kazanacak. 

Rusya ile Batı yanlısı partilerden iktidar mücadelesi

Seçim öncesi yapılan anketler, Ukrayna'ya askeri yardımı kesme taahhüdünde bulunan 'Rusya yanlısı' eski başbakan Fico'nun partisi ile 'Batı yanlısı' liberal parti Progresivne Slovensko'nın başa baş bir mücadele içerisinde olacağını ortaya koyuyordu. 

Anketler, iki partinin de çoğunluk sağlayamayacağını, hükümet kurma çalışmalarının küçük partilerin elde edeceği sonuca göre şekil alacağını işaret ediyor. 

Eski başbakan Fico'nun birinci çıkması durumunda Macaristan'dan sonra Avrupa Birliği ikinci bir ülke daha Birliğin politikasına karşı cephe almış olacak. 

Liberal Progresivne Slovensko'nun seçimi kazanması halinde ise dış politikada bir değişik beklenmiyor.

Anketlere göre, eski başbakan Peter Pellegrini'nin merkez sol Hlas (Ses) partisinin seçimi üçüncü sırada tamamlaması bekleniyor. Hlas'ın koalisyon hükümetinin kurulmasında karar verici bir rol oynayabileceği de belirtiliyor. (Euronews)

İspanya'da beklenen oldu: Sandıktan koalisyon çıktı

Yunanistan'da halk yeniden sandık başında!

Seçim takvimi yılbaşında başlayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)