BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSkandal hatanın ardından Bakan istifa etti----

Skandal hatanın ardından Bakan istifa etti

Skandal hatanın ardından Bakan istifa etti
21 Ekim 2023 - 09:18 www.finansgundem.com

Belçika Adalet Bakanı Quickenborne, iki İsveçliyi öldüren Tunuslu saldırganın, ülkesi tarafından geçen sene yapılan iade talebinin işleme alınmadığının fark edilmesi üzerine istifa ettiğini duyurdu.

Belçika Adalet Bakanı Vincent van Quickenborne, 16 Ekim’de iki İsveçlinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıya dair soruşturmadaki son durumla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Soruşturma sırasında kabul edilemez bir hatanın fark edildiğini belirten van Quickenborne, saldırının Tunuslu failinin, 15 Ağustos 2022’de ülkesi tarafından iadesinin istendiğini ancak Belçika federal savcılığının bu talebi işleme almadığını bildirdi.

“SORUMLULUĞU ALIYORUM”

Van Quickenborne, dramatik sonuçları olan hata olarak nitelendirdiği olayın sorumluluğunu aldığını belirterek, istifasını Başbakan Alexander de Croo’ya sunduğunu söyledi.

De Croo da istifayı kabul ettiğini duyurdu.

BRÜKSEL'DEKİ SALDIRI

Belçika'nın başkenti Brüksel’de 16 Ekim akşamı rastgele ateş açarak iki İsveçlinin ölümüne yol açan ve ertesi gün polis kurşunuyla öldürülen saldırganın Tunuslu olduğu, 2019’da yaptığı iltica başvurusunun 2021’de reddedildiği ancak Belçika’da kalmaya devam ettiği ortaya çıkmıştı.

BELÇİKA’DAKİ “KAĞITSIZLAR”

Belçika’da ülkeye farklı yollarla ulaşmış, iltica başvurusu reddedilmiş kişiler yıllarca yasal dayanakları olmadan ülkede kalıyor.

“Kağıtsız” (Sans papier) olarak adlandırılan bu kişiler, adlarını ara ara yaptıkları açlık grevleriyle duyuruyor, oturum ve çalışma izni talep ediyor. Tutumundan taviz vermeyen Belçika’da sorun için kalıcı bir adım da atılmıyor. 

Belçika'dan iPhone 12'ye radyasyon incelemesi

 

İsviçre'nin iade ettiği eserler Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde

 

Yerlikaya açıkladı: Farklı ülkelerde yakalanan 23 firari Türkiye'ye iade edildi

 

Emniyetten Tosuncuk'un sağ kolu Kaya'nın iadesine ilişkin açıklama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)