BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSiyasilerden Cumhuriyet’in 100. yılına özel mesajlar----

Siyasilerden Cumhuriyet’in 100. yılına özel mesajlar

Siyasilerden Cumhuriyet’in 100. yılına özel mesajlar
29 Ekim 2023 - 09:52 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü için siyasilerden mesajlar yağdı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu tüm yurtta yaşanırken siyasilerden de birbiri ardına mesajlar yağdı. Cumhurbaşkanlığı da, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümüne özel açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhuriyetin 100. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Mesajında, "Kadim medeniyet birikimiyle tarihin akışına her yüzyılda yön vermiş asil milletimizin her türlü imkânsızlıklar içinde var ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yaşını kutlamanın ve ikinci yüzyılının eşiğinde olmanın kıvancı içindeyiz." ifadelerini kullanan Tekin, bütün vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.


SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA: Türkiye Cumhuriyeti'nin Yüzüncü Yılını hep birlikte, yürekten kutluyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurucularını saygıyla anıyoruz. Cumhuriyet ilk günkü gururuyla bugün daha güçlü. Ve bugün, 100 yaş gibi gençlik yok!

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA: Cumhuriyet, omuzlarında cepheye mermi taşıyan nenelerimizin son vasiyetidir.

Cumhuriyet, mermisi bitince süngüsünü takarak taarruza kalkan Mehmetçiğin cesaretidir.

Bizim Cumhuriyet'imizin harcında binlerce şehidimizin aziz canı, kahraman gazilerimizin asil kanı var. Selam olsun Kara Fatma'ya, Şerife Bacı'ya, Gördesli Makbule'ye...

Selam olsun Yörük Ali Efe'ye, Demirci Mehmet Efe'ye, Şahin Bey'e...

Selam olsun Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e

Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlu olsun

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR: Biz üretiriz, biz geliştiririz, Cumhuriyet çok yaşar! Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kuvayı Milliye saflarında mücadele etmiş kahramanlarımızı, tarih boyunca bu vatan için can vermiş şehitlerimizi, cepheden cepheye koşmuş gazilerimizi, devletimize sadakatle hizmet etmiş devlet adamlarımızı, Cumhuriyetimizi geleceğe taşıyacak nesiller yetiştiren öğretmenlerimizi,ülkemizin kalkınmasına omuz vermiş emekçilerimizi, girişimcilerimizi, yatırımcılarımızı, milletimizin derdine, sevincine ortak olmuş sanatçılarımızı, bayrağımızı gururla dalgalandıran sporcularımızı, bilimsel çalışmalarıyla ülkemizi geleceğe taşıyan bilim insanlarımızı, toprağı işleyen çiftçilerimizi, Aziz Türk Milletine, ay-yıldızlı Türk Bayrağına, cennet Türk Vatanına, Şerefli Türk Devletine sevdalı herkesi şükranla anıyorum. Ne Tam Bağımsızlık iddiamızdan, ne muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefimizden vazgeçeriz. Ne içerden, ne dışardan bu ülkeye diz çöktürmeye kalkanlara izin veririz. Ne kimseye boyun eğer, ne kimsenin peşinden gideriz. Kendi göbeğimizi kendimiz keser, kendi yolumuzu kendimiz çizeriz.

Biz Türk Milletiyiz.

Tarihin en şerefli milletiyiz.

Kıtalara adaletle, merhametle hükmettik.

Mazlumlara el uzattık, mahzunlara, masumlara hep biz sahip çıktık.

Bugün hak, hukuk tanımayan kuvvet sahipleri de, elbet yarın bizden yine adalet ve merhamet talep edecekler.

Daha adil bir dünyayı biz kuracağız.

Yeryüzünün çocuklarını neşeyle yeniden biz buluşturacağız.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ: İstiklal ve istikbalinden vazgeçmeyen atalarımızın canlarını feda ederek kurduğu Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaktan büyük gurur duyuyoruz.

Aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en kalbi duygularla tebrik ediyor, Türkiye Yüzyılı'mızın hayırlı olmasını diliyorum.

-

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: Cumhuriyetimizin 100'üncü Yıl Dönümü kutlu olsun! Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Millî Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya, Türkiye Yüzyılı'nda 85 milyon bir ve beraber olmaya devam edeceğiz.

CUMHURBAŞKANLIĞI: CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN.


Cumhurbaşkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yerdi:

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümüne kavuşmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz.

Başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasında ve bu toprakları bize vatan kılmak için fedakârca mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygıyla yâd ediyoruz.

Tam 100 yıl önce ağır bedeller ödeyerek kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'ni birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde, muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizde ve yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ'TAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI


TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Aziz milletimizin, tam bağımsız Türkiye'nin inşası ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması doğrultusunda gösterdiği inancı ve çabayı, sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye'nin yüzyılıyla taçlandırma gayreti içindeyiz." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Cumhuriyet'in banisi ve TBMM'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bütün isimsiz kahramanları saygıyla ve minnetle yad ettiğini belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Emperyalist işgal ordularına karşı bağımsızlık mücadelesi veren, İstiklal Harbi'mizi zaferle taçlandıran milli iradenin temsilcisi Büyük Millet Meclisimizde çalışmış tüm milletvekillerimize de şükranlarımı sunuyorum. Anadolu kıtasına adım attığımız günden itibaren daima ileriye gitmek, yüksek hedeflere ulaşmak ve yeniden büyük Türkiye'yi kurabilmek için tarihimizden, medeniyetimizden, değerlerimizden, kültürümüzden, köklerimizden ve 100 yıllık Cumhuriyet'imizden aldığımız güçle çalışmaya devam ediyoruz.

Aziz milletimizin, tam bağımsız Türkiye'nin inşası ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması doğrultusunda gösterdiği inancı ve çabayı, sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye'nin yüzyılıyla taçlandırma gayreti içindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak her alanda çok büyük mesafeler katederek geldiğimiz bu noktada hakkın, iyinin ve güzelin hakim olması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Nice 100 yıllara."

MİT BAŞKANI KALIN'DAN CUMHURİYET'İN 100. YILI MESAJI: Kuvayımilliye ruhunu Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılında yerli ve milli imkanlarımızı geliştirerek yaşatmaya kararlıyız


CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN 100. YIL MESAJI:

100 yıl önce bugün Cumhuriyetimizin ilanıyla milletimizin kaderi değişmiş, bağımsız bir yönetimin temeli atılmıştır. Cumhuriyet, her türlü imkânsızlıklara rağmen Türk Milleti'nin verdiği emsalsiz mücadelenin, örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseridir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bugüne, ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında, tek millet olarak yaşama uğrunda her şeyimizi feda edebilme anlayışına sahip olduk ve demokrasimize sahip çıktık. Bu ruhu tüm benliğimizde hissetmeye ve yaşatmaya devam edeceğiz.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU: İstiklal, istikbal biziz... Ulaştıran, örnek olan, tarihe damga vuran "efsane"yiz... Nice 100 yılları kucaklayacak olan Türkiye'yiz!


Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

Milli okçu Mete Gazoz, 'Türkiye Yüzyılı'nın ateşini yaktı!

 

İçişleri Bakanlığından Cumhuriyet'in 100. yılı paylaşımı

 

İlham Aliyev’den 100. yıl tebriği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)