BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞişli Belediyesi'ne siber saldırı----

Şişli Belediyesi'ne siber saldırı

Şişli Belediyesi'ne siber saldırı
18 Şubat 2022 - 12:28 www.finansgundem.com

Şişli Belediyesi’nin sunucularına fidye yazılımı yüklenerek bir siber saldırı gerçekleştirildi. İhlalden etkilenen kişi ve kayıt sayısı henüz tespit edilemezken, belediyeye ait dosya ve klasörler şifrelendi.

Şişli Belediye Başkanlığı’na siber saldırı düzenlendiği ortaya çıktı. 12 Şubat’ta gerçekleştirilen saldırıda, belediyenin kullandığı sunuculara fidye yazılımı yüklenerek, bazı dosya ve klasörlerin şifrelendiği tespit edildi.

Yaşanan veri ihlalinden etkilenen kişi ve kayıt satısı henüz tespit edilmezken, uzman incelemesinin devam ettiği ifade edildi.

Şişli Belediye Başkanlığı tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na (KVKK) konuyla ilgili olarak yapılan iletide sözkonusu veri ihlali ile ilgili olarak şu bilgiler verildi:

UZMAN İNCELEMESİ DEVAM EDİYOR

Veri sorumlusunun kullanmış olduğu sunucu ve istemcilere fidye yazılımı yüklemek suretiyle bir siber saldırı gerçekleşti ve bu saldırı sonucu dosyalar ve klasörler şifrelendi. Veri ihlali, 12.02.2022 tarihinde gerçekleşti ve aynı gün tespit edildi. İhlalden etkilenen kişi ve kayıt sayısı henüz tespit edilemezken  etkilenen ilgili kişi gruplarının çalışanlar, kullanıcılar ve üyeler olduğu belirlendi.İhlalden etkilenen veri kategorileri hakkında bilgi verilmezken, uzman incelemesinin devam ettiği açıklandı.(Habertürk- Necdet Çalışkan)

Rusya: Ukrayna'ya yapılan siber saldırılarda ilgimiz yok

 

Ukrayna'da bankalara siber saldırı

 

Dominos Pizza'ya siber saldırı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)