BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞirketler ofise dönüşü neden istiyor?----

Şirketler ofise dönüşü neden istiyor?

Şirketler ofise dönüşü neden istiyor?
19 Mayıs 2021 - 17:42 www.finansgundem.com

Pandemi sonrasında çalışma biçiminin nasıl olacağı belirsizliğini koruyor. Anketler çalışanların normalleşme döneminde de evden çalışmaya devam etmek istediğini gösteriyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son dönemde yapılan anket çalışmalarında, çalışanların pandemi sürecinde yaygınlaşan evden çalışma uygulamasının sağladığı faydalara alıştığı ve pandemi sonrasında da çalışma hayatlarında bu esnekliği korumak istediklerini gösterdi. Bazı şirketler uzaktan çalışma uygulamasının pandemi sonrasında da devam edeceğini açıklarken, bazıları da karma bir yöntem izleyecek ve çalışanlarının haftanın bazı günleri evden çalışmasına izin verecek. Ancak bazı şirketler, tüm çalışanlarının ofise dönmesi konusunda oldukça ısrarlı.

Curion CEO’su Sean Bisceglia, “herkesin geri dönmesi için inanılmaz istekliyim” dedi. Açıklamasının devamında, “özlediğimiz şey o yaratıcılık, spontanlık ve iş arkadaşlarımızla yüz yüze sohbet etmek. Tüm yaratıcılık insanlar bir arada olmadığı için köreldi. Çalışanların iletişiminin büyük bir kültürel etkisi var” ifadelerini kullandı.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, tüketici ürünleri araştırma şirketi Curion’ın ABD’de 350 çalışanı var. Şirketin çalışanlarının neredeyse yarısı araştırma birimlerinde çalışırken geri kalanı kurumsal ofislerde bulunuyor.

CNN’in haberine göre, araştırma birimleri geçtiğimiz yıl bahar aylarında yaklaşık bir ay kapalı kaldı ancak o dönemden bu yana açık ve çalışanlar tam dönüşe hazırlanıyor. Ancak şirketin ofis çalışanları bir yıldan uzun süredir evden çalışıyor. Verimlilik artış göstermiş olsa da Bisceglia bunun sorunun bir parçasını oluşturduğunu söyledi: “verimlilik arşa çıktı ancak bu aşırı. İnsanlar gece ya da sabahın erken saatlerinde de çalışıyor. Bu endişe verici.”

Şirket ofis çalışanlarının 1 Temmuz’dan itibaren %50 dönüşümle ofislere dönmesini planlıyor. Ofislere tüm çalışanların geri döneceği tarih ise 1 Ekim olarak belirlendi. Bazı çalışanlar ise şimdiden ofislerde çalışmaya başladı. Şirketten yapılan açıklamada aşılama oranlarına dikkat edildiği söylendi. Hem ulusal hem de kendi çalışanları arasındaki aşılanma oranları izleniyor. Bisceglia, “rakamın ulusal ortalamanın üzerinde olacağına inanıyoruz” dedi.

Son dönemde yapılan bir çalışan anketi, şirketin çalışanlarının %65’inin ofise dönüşe hazır olmadığını gösterdi. Bisceglia ise geçiş sürecinin zorlu olacağını düşünerek “bu yıl çok fazla duygusal davranışı ortaya çıkardı. Bu da yapmamız gereken en zor değişim olacak. İnsanların ofise dönmesini sağlamak büyük çaba gerektirecek” ifadelerini kullandı. CEO, evden çalışanların çocuklarıyla zaman geçirmekten memnun olduğunu ekledi ve özellikle ebeveynlerin ofise dönmek istemediğini açıkladı.

Bisceglia, “tüm bunları anlayışla karşılıyoruz. Ancak bu karşılaşacağımız en büyük zorluk olacak” dedi. CEO ofise dönüş kararının bazı çalışanları kaybetmelerine neden olacağının farkında olduğunu ifade etti. Bisceglia, “uzmanlık gerektiren bir alandayız ve çalışanlarımızı bu nedenle kaybetmek istemiyoruz. Ancak bence çaba göstermeye değer” dedi. Pandemi öncesinde de haftanın bazı günlerinde evden çalışanlar, aynı düzende devam edebilecekler. Ancak diğer çalışanların ofislere dönmesi gerekecek.

Geçiş sürecinin kolaylaştırılması için çalışanlar ilk aşamada haftada iki gün dönüşümlü olarak ofislere çağırılacak. Örneğin finans ve muhasebe departmanları pazartesi ve çarşamba günleri ofiste çalışacak. Pazarlama ve veri hizmetleri ise salı ve perşembeleri ofise gelecek. Şirket çalışanların sabit bir masası olmadığı, ihtiyaç halinde bir masa rezerve ettikleri bir sisteme geçecek. Bisceglia, verimliliğin herkes geri döndüğünde darbe alacağını düşünüyor. Çalışanların işe gidip gelmek için geçirdiği zaman etkili olacak.

Celtic CEO'su Peter Lawwell'in evine molotof kokteylli saldırı!

 

Bankacılığın geleceği fintek işbirliklerinde

 

İngiltere’de konut fiyatları mart ayında sert yükseldi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ofis candır19 Mayıs 2021 21:11

    Çalışanların çocuklarıyla vakit geçirmekten memnun olması, ne demek bu demek ki evde çalışmıyorlar keyif sürüyorlar.