BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiŞirketler ağlarken S&P kafa buldu----

Şirketler ağlarken S&P kafa buldu

Şirketler ağlarken S&P kafa buldu
08 Şubat 2013 - 10:04 www.finansgundem.com

Şirketlerin sağlamlığını ölçen S&P, batan firmalara yüksek not vermekle kalmamış...

ABD'de başlayan ve dünyayı sarsan küresel krizde batan şirketlere en yüksek notları veren kredi derecelendirme kuruluşlarının bu süreçte dalga geçtiği ortaya çıktı ortaya çıktı. Sabah'tan Barış Ergin'in haberine göre ABD'de Adalet Bakanlığı'nın Standard&Poor's'a (S&P) karşı açtığı davada ortaya çıkan bulgularda firmanın analistleri kendi aralarında yaşananlarla dalga geçerek eğlenmiş. Dava dosyalarında 'Analist D.' olarak adlandırılan bir çalışanın Mart 2007'de meslektaşlarından bazılarına e-mail yoluyla "Burning Down the House-Evi kül etmek" adlı bir şarkının sözlerini attığı ortaya çıktı. Analist D.'nin konut krizi sırasında oluşan balonu anlatan yeni sözler üreterek krizle dalga geçtiği ortaya çıktı.
İNEĞE BİLE NOT VERİRİZ
Bir diğer kurum çalışanının ise "İnekler tarafından düzenlenmiş anlaşmaya bile not veririz" dediği ortaya çıktı. S&P, "inek" içerikli e-postanın konut kredileriyle bağlantılı varlıklara verilen notlarla ilgili olmadığını belirtti. Bazı analistlerin ise patronlarına zamanında daha fazla iş almak ve kazanç sağlamak için standartlarını gevşetmemeleri uyarısında bulunduğu da belirlendi. Bunu yapmakla suçlanan Frank Raiter isimli analist, S&P'nin eski konut destekli mortgage tahvili yönetici direktörlerinden biriydi.
"MAALESEF GELEN KRİZİ GÖREMEDİK"
S&P, ABD'de kuruluşun bağlı bulunduğu ana şirket McGraw-Hill aleyhine açılan davayla ilgili olarak, "Kredi reytinglerinin daha düşük olması gerektiğini bildiğimiz halde kasten reytingleri yüksek tuttuğumuz iddiaları doğru değil" açıklamasını yaptı. S&P, açıklamasında bir itirafta da bulunarak, "Maalesef biz de herkes gibi krizin hızını ve büyüklüğünü ve kredi kalitesini nasıl etkileyeceğini tahmin edemedik" ifadesini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)