BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSırbistan ordusu ve özel kuvvetleri teyakkuza geçti----

Sırbistan ordusu ve özel kuvvetleri teyakkuza geçti

Sırbistan ordusu ve özel kuvvetleri teyakkuza geçti
28 Mayıs 2019 - 13:35 www.finansgundem.com

Kosova özel kuvvetler birliği ROSU'nun bazı Kosovalı Sırpları gözaltına alması üzerine Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandr Vucic, orduyu ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı özel kuvvetleri teyakkuza geçirdi.

Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandr Vucic, Kosova özel kuvvetler birliği ROSU'nun bazı Kosovalı Sırpları gözaltına alması üzerine orduyu ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı özel kuvvetleri teyakkuza geçirdi. Gözaltına alınanlar arasında bir Rus vatandaşı olduğu belirtildi.

ROSU, bu sabah Sırp nüfusun yoğun yaşadığı kuzey bölgedeki 4 kentte düzenlediği operasyonda organize suçlara karıştıkları iddiasıyla aralarında emniyet mensuplarının da bulunduğu 13 Sırp vatandaşını gözaltına aldı.

Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, ülkenin kuzeyinde yaşayan Sırplara barışı koruma ve kanunlara saygı duyma çağrısında bulundu.

VUCİC AB'Yİ UYARDI

Yaşanan gelişmeler üzerine Ulusal Güvenlik Konseyi'ni toplayan Vucic, Sırbistan ordusunu ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı özel kuvvetleri teyakkuza geçirdi. 

AB yönetiminden Kosova'yı uyarmasını isteyen Vucic, Kosova'nın polislerini kuzey bölgelerden çekmemesi halinde Sırbistan'ın karşılık vereceğini belirtti.

BM GÖREVLİSİ BİR RUS DA GÖZALTINDA

Bu arada Vucic, ROSU'nun Birleşmiş Milletler Kosova Geçici Yönetim Misyonu görevlisi bir Rus vatandaşını da gözaltına aldığını kaydetti.

Gözaltındaki Rus'un Mihail Krasnoşenkov olduğunu söyleyen Vucic, ilgili Rus makamlarına konu hakkında bilgi verdiklerini ifade etti.

KOSOVA 11 YIL ÖNCE BAĞIMSIZLIK İLAN ETTİ

 17 Şubat 2008'de Kosova'nın Arnavut yönetimi, Bağımsızlık Bildirgesi'yle Sırbistan'dan bağımsızlığını ilan etmişti ancak bu adımı kesinlikle reddeden Belgrad yönetimi, Kosova'yı Sırbistan'ın güney vilayeti olarak görmeye devam ediyor.

Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi amacıyla 2011'de AB'nin ara buluculuğunda başlayan diyalog süreci, özellikle son yıllarda gün yüzüne çıkan gerginlikler nedeniyle kesintiye uğramıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)