BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSinop'ta imdat tweet'i----

Sinop'ta imdat tweet'i

Sinop'ta imdat tweet'i
18 Şubat 2013 - 22:07 www.finansgundem.com

BDP'li Sırrı Süreyya Önder, Sinop'ta BDP heyetinin karşılaştığı provokasyonu twitter üzerinden anlattı

Halkların Demokratik Kongresi heyetiyle Karadeniz turuna çıkan BDP'lileri bir grup Sinop'ta protesto etti.
Heyet basın toplantısı için Sinop Öğretmen Evi'ndeyken çevrede toplanan bir grup slogan attı. Binayı taşlayan gruptakiler, BDP heyetine ait araçlara da zarar verdi.
Sinop'ta yaşananları RS FM'e canlı yayında bağlanarak önder, "Halen Öğretmen Evi'ndeyiz. Grup çevrede bekliyor. Polis seyrediyor. Sinop'taki gruba polis hoşgörülü davrandı. Güvenlik önlemi alınmasından sonra burdan çıkacağız" diye konuştu.
BDP'li milletvekilleri Sebahat Tuncel, Levent Tüzel, Ertuğrul Kürkçü ve Sırrı Süreyya Önder, bugün saat 12.15'te Sinop öğretmen Evi'ne girip basın açıklaması yaptı. Daha sonra yaşanan olaylar nedeniyle dışarıya çıkamayan BDP heyeti, saat 13.00'da Sakarya Caddesi'nde esnaf ziyareti, 14.30'da Gerze İlçesi Yaykıl Köyü'ne gidip termik santral karşıtı çadır nöbeti tutan köylüleri ziyaret, saat 16.30'da KESK Sinop Şubesi ziyaret etmeyi planlıyordu. Saat 20.00'de de Öğretmen Evi'nde düzenlecek halk toplantısında vatandaşlarla buluşacaklardı. Ancak yaşanan gerginlik nedeniyle saat 12.15'de girdikleri Öğretmen Evi'nden dışarı çıkamadı.
Çorum'dan bu sabah karayoluyla Sinop’a gelen BDP grubu kent merkezinde tepkiyle karşılandı. Caddelere geceden Türk bayrakları asıldı. Öğretmen evinde toplantı yapıldığı sırada 200 kişi bina önünde protesto sloganları attı, milletvekillerinin otomobillerine taşlar atıldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik "Ortaya konan provokasyonu kınıyorum. Her siyasi parti çok rahatlıkla 81 ilde faaliyet yapabilmelidir" dedi.
Çözüm süreci çerçevesinde Karadeniz’deki illeri ziyaret etmek için yola çıkan BDP’li 4 milletvekili, bu sabah karayoluyla Çorum’dan Sinop’a geldi. Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü’yü karşılamak için bir grup Derinboğanağzı Sokağındaki çay bahçesine gitti. Ancak işyeri sahibi grubun BDP’lileri karşılayacağını öğrenince, işyerini kapatıp karşılamaya gelenleri çıkardı. Ardından da işyerine Türk bayrağı asıp gitti.
Geceden Sakarya Caddesi’ndeki birçok işyerine Türk bayrağı asılırken, bugün öğretmen evine gelen BDP’li vekiller, gezileri hakkında bilgi vermek için basın toplantısı yapmaya başladı. Bu sırada öğretmenevi çevresinde çevik kuvvet ekipleri ve sivil polisler geniş çaplı önlem aldı. Yaklaşık 200 kişilik grup ellerinde Türk bayraklarıyla öğretmen evinin önüne gelip, protesto sloganları attı.
OTOMOBİLLERİNE SALDIRILDI
Öğretmenevinin ön tarafında olaylar çıkarken, yaklaşık 10 kişilik bir grup arka taraftan bahçeye girip binanın giriş kapısından içeriye girmeye çalıştı. Ancak burada önlem alan çevik kuvvet polisleri grubu engelledi. Dışarıda milletvekillerinin otomobillerine saldırıldı, olaylar yaşanırken BDP’li vekiller öğretmenevinin toplantı salonundaki konuşmalarına devam etti.
TÜZEL: POLİSİN MÜDAHALESİ YETERSİZ KALDI
Milletvekili Levent Tüzel, yaşanan gerginlikle ilgili olarak, "Dışarıdaki grup neden tepki gösterdiğini bilmiyor. Bunların arkasında başkaları var. Bunu Sinop halkına mal etmiyoruz. Belki buraya gelip karşımızda bizi dinleseler hak verecekler. Biz kan dökülsün istemiyoruz. Kan dursun istiyoruz. Emniyet bu olaylara müsade etti. Polisin bu konuda müdahalesi yetersiz kaldı. Barış çabalarımız aynen devam edecek. Bunu kimse engelleyemeyecek. Samsun ve Ordu ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz" dedi.
Sebahat Tuncel ise, taşlı saldırıları Hakkari ve Diyarbakır'da her gün yaşadıklarını belirterek korkmadıklarını dile getirdi. Korkmadıklarını ve amaçlarının barış olduğunu ifade eden Tuncel, "Kan dökülsün istemiyoruz, barış istiyoruz. Bunu anlatmak için buradayız" diye konuştu.
HÜSEYİN ÇELİK : SİNOP’TA ORTAYA KONAN PROVOKASYONU KINIYORUM
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü’nün Sinop’ta tepkiyle karşılanmaları ile ilgili olarak Twitter’da açıklamalarda bulundu. Çelik, "BDP’lilerin Sinop ziyareti esnasında ortaya konan provokasyonu kınıyorum. Her siyasi parti çok rahatlıkla 81 ilde faaliyet yapabilmelidir" dedi.
BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü’nün Sinop’ta tepkiyle karşılanmaları ile ilgili olarak Çelik, "BDP’lilerin Sinop ziyareti esnasında ortaya konan provokasyonu kınıyorum. Her siyasi parti çok rahatlıkla 81 ilde faaliyet yapabilmelidir" dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)