BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSingapur'da böcek çiftliğinde çevreçi biyomateryaller üretiliyor----

Singapur'da böcek çiftliğinde çevreçi biyomateryaller üretiliyor

Singapur'da böcek çiftliğinde çevreçi biyomateryaller üretiliyor
17 Mart 2021 - 16:24 www.finansgundem.com

Singapur'da Insectta firması tarafından kurulan böcek çiftliğinde yiyecek atıklarındaki değerli biyomateryaller larvalar sayesinde ayrıştırılıp eczacılık ve elektronik sektöründe kullanılıyor.

Girişim şirketi Insectta, Singapur’un Bilim, Teknoloji ve Araştırma Ajansı ile birlikte kentin ilk böcek çiftliğini kurdu. Çiftlikteki yüz milyonlarca larva, yiyecek atıklarını tükerek kitosan, melanin ve probiyotikler gibi değerli ürünlerin ayrıştırılmasını sağlıyor.

Çiftlikte bulunan yüz milyonlarca larvanın, vücut ağırlığının dört katı yiyecek atığı tüketme özelliği sayesinde söz konusu maddeler çevreye zarar vermeden üretilmiş oluyor.
​Gram başına birkaç yüz dolar değerindeki maddeler, eczacılık ve elektronik sektöründe kullanılmak üzere başka şirketlere satılıyor.

Insectta'nın kurucusu Chua Kai-Ning, böceklerin işlevini "Bu böcekler, gıda atıklarını pozitif değerli bir ürüne dönüştürüyor. Vücut ağırlığının dört katı yiyecek atığını tüketiyorlar. Her türlü yiyecek atığını tüketme kabiliyetleri ile ünlüler" diye açıklıyor.

Insectta kurucu ortağı ve baş teknoloji sorumlusu Phua Jun Wei, şirketin çevre dostu politikasını "Melanin normalde kalamar mürekkebi dışında bir kaynaktan elde edilemiyordu. Kitosan elde etmek için kullanılan yöntemler de doğaya oldukça zarar veriyordu" sözleriyle ifade ediyor.

Melanin, yarı iletken özelliği sayesinde süper kapasitörlerde ve pillerde kullanılırken antienflamatuvar özelliği sayesinde de kozmetik ve ilaç sektöründe de kullanılıyor.

Hollanda'da zararlı böceklerde mücadele için minyatür drone geliştirildi

 

Avrupa'da yeni gıda: Böcek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)