BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSinemalara Bakanlık'tan 16 milyon TL destek----

Sinemalara Bakanlık'tan 16 milyon TL destek

Sinemalara Bakanlık'tan 16 milyon TL destek
05 Şubat 2021 - 15:08 www.finansgundem.com

“Yerli Film Gösterim Desteği” kapsamında 74 ilde 159 sinemaya 100'er bin lira nakit desteği verileceği, toplam destek tutarının ise 15,9 milyon TL olduğu açıklandı.

Korona virüs salgını nedeniyle zor günler geçiren sinema sektörüne Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 15,9 milyon TL'lik destek verileceği bildirildi.

“Yerli Film Gösterim Desteği” kapsamında 74 ilde 159 sinemaya 100'er bin lira nakit desteği verileceği açıklanırken, başvuruda bulunan tüm illerin desteklendiği, toplam destek tutarının ise 15,9 milyon TL olduğu ifade edildi.

Daha önce alınan kararla da, “eğlence vergisi” 1 Haziran 2021’e kadar sıfıra indirilmişti.

Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) tarafından yapılan açıklamada, “Korona virüs salgınından dolayı halen kapalı olan sinema salonlarımız çok zor günler geçiriyor. 'Sinemasız Şehirler' oluşmaması adına SİSAY ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar neticesinde sinemalarımız artık rahat bir nefes alacaklar. Çok hızlı ve etkili önlemler alarak sinema salonlarına can suyu sağlayan Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a ve Sinema Genel Müdürlüğümüze tüm sektör adına teşekkürlerimizi sunarız.” denildi.

Pekcan: Eximbank'ın desteklerdiği firma sayısı 13 bin 102'ye ulaştı

İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri bugün yapılacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)