BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaŞimşek'ten Merkez'e destek!----

Şimşek'ten Merkez'e destek!

Şimşek'ten Merkez'e destek!
11 Eylül 2013 - 13:58 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Şimşek, vatandaşların büyük meblağlı paralarını yurtdışında tutmasına şaşırdığını söyledi

Uluslararası Finansal Sistemler Forumu'na katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Varlık barışıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Şimşek, "Çok ciddi beyanlar var ama gerçeğe dönüp dönmemesi noktasında yorum yapmak için erken. Türkiye'de getiriler daha yüksek, yabancılar paralarını getirip Türkiye'de tutuyor.
Vatandaşlarımızın parayı dışarıda tutması beni şaşırtıyor. Büyük meblağlar anlamında söylüyorum" dedi. Şimşek, parayı dışarıda tutmanın vergi kaçırma amacıyla yapılıyorsa, artık bunun da imkanının kalmadığını belirtti.
MERKEZ BANKASI'NA GÜVENİM TAM
"Merkez Bankası'na güvenim tam, kura yönelik tahminde bulunmam" diye konuşan Şimşek, prensip olarak Merkez Bankası politikaları hakkında yorum yapmadığını söyledi. Maliye Bakanı, Merkez'in son kürsel krizde büyük bir başarı ortaya koyduğunu belirtti.
BÜTÇEDE HEDEFİN ÖTESİNDE PERFORMANS
"Bütçede hedeflenenin çok ötesinde performans var" diyen Şimşek cari açığın güven sürdükçe finanse edilebileceğine inandığını söyledi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)