BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞimşek'ten ilk Bank Asya açıklaması!----

Şimşek'ten ilk Bank Asya açıklaması!

Şimşek'ten ilk Bank Asya açıklaması!
06 Şubat 2015 - 07:30 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bank Asya'nın yönetiminin değiştirmesine yönelik soruları yanıtladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bank Asya’nın yönetiminin değiştirilmesiyle ilgili, “BDDK böyle bir otoriteye sahip olmasa bu otoriteyi de kanundan alıyor bunu tabii ki kullanması, böyle bir adım atması mümkün olmazdı. Yapılan şey, teknik ve hukuki bir süreçtir.
İşin özü budur.” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile birlikte THY’nin yeni kargo terminalinin açılışına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, programın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Şimşek, Bank Asya’nın yönetiminin geçici olarak el değiştirilmesi yönündeki uygulamayı ‘el konuldu’ şeklindeki haber yapan basın kuruluşlarına Maliye Bakanı olarak yaptırım uygulayıp uygulamayacakları yönündeki soruyu, “Değerli arkadaşlar, değerli bakanımız konuşmasında değindiği için açık ve net olarak bu bir hukuki ve teknik bir süreçtir. Hukuki süreç olması demek, o bahsettiğiniz anlamda tabii ki kanun cevaz vermiyorsa…” şeklinde cevapladı. Araya giren basın mensubunun, “Bankacılık Kanunu’nun 18. Maddesi bankanın
yönetimine el konulmasına cevaz veriyor mu?” sorusuna Şimşek, “Değerli arkadaşım! BDDK böyle bir otoriteye sahip olmasa -bu otoriteyi de kanundan alıyor- bunu tabii ki kullanması, böyle bir adım atması mümkün olmazdı. Yapılan şey, teknik ve hukuki bir süreçtir. İşin özü budur.” cevabını verdi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet gül06 Şubat 2015 13:42

    Bankalar kanunu nu bilmeyenler bu konularda yorum yapmasa iyi olur. Sonra koskoca bakanlar komik duruma düşüyor.