BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞimşek yeni MB Başkanını değerlendirdi: Olağanüstü birikimli ve uzman----

Şimşek yeni MB Başkanını değerlendirdi: Olağanüstü birikimli ve uzman

Şimşek yeni MB Başkanını değerlendirdi: Olağanüstü birikimli ve uzman
03 Şubat 2024 - 15:43 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in, yeni Merkez Bankası Başkanı Karahan'ın atanmasından hemen önce yaptığı İngilizce paylaşım dış piyasalara ekonomik istikrarda devamlılık mesajı verdi


Hafize Gaye Erkan'ın görevden affını istemesi ve bu talebi üzerine görevden alınmasının ardından yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, atama kararı öncesi yaptığı paylaşımda, kendi önerisi doğrultusunda yapılan atama yapıldığına dikkat çekerek, "Yeni atanacak Merkez Bankası Başkanı olağanüstü bilgi birikimi ve uzmanlığa sahip, saygın bir makroekonomist" ifadelerini kullanmıştı. Şimşek'in bu ifadeyi İngilizce yaptığı paylaşımda kullanması, dış piyasalara ekonomik istikrar açısından devamlılık mesajı verme amacı taşıdığı belirtiliyor.

Kendi önerisi olduğuna dikkat çekti

Şimşek, Türkçe paylaşımında, şöyle dedi:

"Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan’ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir. Aldığı bu kararı saygı ile karşılıyor ve ülkemize sunduğu kıymetli hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Önerim doğrultusunda yeni atanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum. Bu çerçevede ekip olarak güçlü işbirliği ve koordinasyon içinde fiyat istikrarı hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Karahan'ı tarif etti

Şimşek, aynı saatlerde İngilizce paylaşım yaptı ve bu paylaşımında Türkçe paylaşımında, atanacak ismi belirtmede ek olarak şu ifadeyi kullandı:

"Olağanüstü bilgi birikimi ve uzmanlığa sahip, saygın bir makroekonomist."

Bakan Şimşek'in, yeni başkanın kendi önerisi doğrultusunda atanacağını vurgulamasının hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Fatih Karahan'ın TCMB Başkanlığı'na atanmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şimşek'ten, Hafize Gaye Erkan'ın istifası hakkında ilk açıklama

 

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan görevini bıraktı

 

Erkan'ın istifası dünya medyasında

 

TCMB'nin yeni başkanı Fatih Karahan oldu

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)