BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErkan'ın istifası dünya medyasında----

Erkan'ın istifası dünya medyasında

Erkan'ın istifası dünya medyasında
03 Şubat 2024 - 12:00 www.finansgundem.com

Merkez Bankası'nda Hafize Gaye Erkan'ın 8 aylık başkanlık süresinin ardından istifa etmesi ve yerine Fatih Karahan'ın atanması, dış basında da geniş yankı buldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın 'görevden affını' isteyerek koltuğu bırakması Türkiye'nin yanı sırada dünyada da yankılandı.

İngiliz Financial Times (FT) gazetesi bu gelişmeyi "TCMB Başkanı istifa etti ve kendisine karşı kampanya başlatıldıdığını belirtti" başlığıyla duyurdu.

FT'nin haberinde, "Daha geleneksel politikalara geçişin mimarlarından Erkan'ın yerine yardımcısı Fatih Karahan getirildi." denildi.

Büyük bir faiz artışı kampanyasını yöneten Erkan'ın sadece birkaç ay görevde kaldıktan sonra istifa ettiğine işaret edilen haberde, Erkan'ın, kendisine karşı itibar suikastı kampanyası düzenlendiğini ve "Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için" bu kararı aldığını belirttiği aktarıldı.

Haberde ayrıca, TCMB Başkan Yardımcısı Fatih Karahan'ın yeni TCMB Başkanı olarak atandığı, Karahan'ın eski ABD Merkez Bankası (Fed) ekonomisti olduğu hatırlatılırken, Karahan'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın son beş yıldaki altıncı TCMB Başkanı olduğuna dikkat çekildi.

Şimşek'ten, Hafize Gaye Erkan'ın istifası hakkında ilk açıklama

 

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan görevini bıraktı

 

TCMB'nin yeni başkanı Fatih Karahan oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)