BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞimşek, yabancı yatırımcı turlarına Fransa ile devam ediyor----

Şimşek, yabancı yatırımcı turlarına Fransa ile devam ediyor

Şimşek, yabancı yatırımcı turlarına Fransa ile devam ediyor
19 Ekim 2023 - 09:09 www.finansgundem.com

Bakan Şimşek, yabancı yatırımcılara Türkiye'nin ekonomi politikalarını anlattığı yatırım turlarına bugün Fransa ile devam ediyor. Şimşek, Paris'te, ülkenin önde gelen iş insanlarını bünyesinde toplayan MEDEF'in üyeleriyle buluştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez ülkeleri, ABD ve İngiltere'deki temaslarının ardından, bugün de Paris'te yatırımcılarla buluşma gerçekleştiriyor.

BakanŞimşek, Fransa'nın başkenti Paris'te, ülkenin önde gelen iş insanlarını bünyesinde toplayan Fransız İş Adamı ve Sanayiciler Derneğinin (MEDEF) üyeleriyle buluştu.

Şimşek, günübirlik temasları çerçevesinde Paris'te yatırımcılarla yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirdi. Bu kapsamda, ülkenin en büyük iş insanlarının üyesi olduğu MEDEF ile toplantı yapan Şimşek, iş insanları ve yatırımcılara Türkiye'nin ekonomi politikalarına ilişkin sunum yaptı.

Bakan Şimşek, fon tutarı 4 trilyon doları bulan Avrupa'nın önde gelen 7 fon yöneticisiyle de bir araya gelecek.

Fransız mevkidaşıyla görüşecek

Şimşek, temasları kapsamında, Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire'yle de toplantıda görüşecek.

Bakan Şimşek, ayrıca, OECD Finansal ve Kurumsal İşler Bölümü Direktörü Carmine Di Noia ve Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol'la da görüşme gerçekleştirecek.

Franco-German Forum'un akşam yemeğinde Fransız ve Alman yatırımcılarla buluşacak olan Şimşek, uluslararası yatırımcılara Türkiye'nin yeni ekonomi politikaları ve Orta Vadeli Program'daki hedefler ve reform hazırlıklarını anlatacak, katılımcıları ülkedeki fırsatları değerlendirmeye davet edecek.

Şimşek, temaslarının ardından gece yarısı yurda dönecek.

DOHA VE RİYAD’A DA GİDECEK

Bakan Şimşek, katıldığı bir televizyon programında yurt dışı temaslarına ilişkin bilgi verirken gelecek 1-2 hafta içinde Abu Dabi, Doha ve Riyad’a gitmeyi planladığını belirterek, “Gitmedik yer bırakmayacağız. Çünkü bizim derdimiz Türkiye’ye doğrudan yatırımları artırmak. Yakında Uzak Doğu’ya da gitmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Şimşek, Almanya Maliye Bakanı ile görüştü

 

Bakan Şimşek'ten KKM açıklaması: Çıkmak istiyoruz

 

Bakan Şimşek'ten enflasyon ve faiz açıklaması

 

BofA, Şimşek ile görüşen yabancıların izlenimlerini aktardı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa Muslu19 Ekim 2023 12:14

    Ülkemizi ve ekonomiyi ne kadar büyük GÜVEN KAYBINA uğratmışlar ki. %30 faize ve verilen GÜVENCELERE rağmen yabancı yatırımcı gelmiyor.