BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiŞimşek: Enflasyonu düşürmekte kararlıyız----

Şimşek: Enflasyonu düşürmekte kararlıyız

Şimşek: Enflasyonu düşürmekte kararlıyız
23 Kasım 2023 - 17:51 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Enflasyonu düşürmekte kararlıyız zira fiyat istikrarı sürdürülebilir yüksek büyümenin ön koşuludur." dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonu düşürmekte kararlı olduklarını belirterek, "Zira fiyat istikrarı sürdürülebilir yüksek büyümenin ön koşuludur. Uyguladığımız politikalarla yatırımcı güveni artarken, rezervlerimiz güçlenmiş ve ülke risk primimiz düşmüştür." dedi.

X üzerinden açıklamalarda bulunan Şimşek, şunları söyledi:

Bugün açıklanan verilere göre TCMB brüt rezervleri Eylül 2014’ten bu yana en yüksek seviyesi olan 134,5 milyar dolara ulaşmıştır. Mayıs ayında 700’ün üzerinde olan Türkiye’nin risk primi bugün 330’lar seviyesine geriledi.

Dezenflasyon sürecinde yatırımı, üretimi ve ihracatı desteklemekte de kararlıyız. Bu çerçevede, Eximbank’ın sermayesi güçlendirilirken, ihracatçıların finansmana erişimini desteklemek için günlük reeskont kredi limitini 10 katına çıkararak 3 milyar TL’ye yükselttik. İhracat ve döviz kazandırıcı hizmetler için reeskont kredi faizlerine üst sınır getirerek, iskonto oranını azami yüzde 25,9’da sabit tuttuk.

TCMB yeni YTAK programı ile nitelikli yatırımları desteklemek için yıllık 100 milyar TL olmak üzere 3 yıl boyunca toplam 300 milyar TL limit tahsis etmiştir.

TCMB net rezervleri 3.5 milyar dolar arttı

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uğur KIlıç23 Kasım 2023 21:12

    Demokrasi ve hukukun olmadığı ülkeye hiç kimse yatırım için gelmez. Gelmiyor da zaten. Yoksa neden fellik fellik gezesiniz!

  • Ahmet ŞIK23 Kasım 2023 20:42

    Sayın bakan % 15 gibi düşük faizle değil de % 25 le balyoz gibi başlamış olsaydınız. Böyle bir şansınız vardı. Bak şimdi politika faizi % 40 oldu ama dolar hiç tınmadı bile. Güven yok, kimse dövizini bozdurmuyor.

  • C...p23 Kasım 2023 21:43

    Yüzde %40 faizin hiçbir önemi yok ne döviz bozulur nede dışarıdan yatırımcı gelir bugün bile şok faiz artışı yaparak faizi belirlenen enflansyonu gecerek reel faiz %80 ve üstü bir faize getirseydi önemi olur güven sağlanabilirdi

  • Tex23 Kasım 2023 19:30

    Sayın bakanım enflansyonun düşmesinin ilk önceliği güvendir enflansyon rakamlarının dürüstçe yalanı değil gercegi açıklanmalıdır