BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSimit Sarayı'ndan dev yatırım----

Simit Sarayı'ndan dev yatırım

Simit Sarayı'ndan dev yatırım
24 Aralık 2014 - 21:06 www.finansgundem.com

Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı Kavukcu: "Yedi ülkede 2017 yıl sonuna kadar 125 mağaza açmayı hedefliyoruz"

Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, "Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Ürdün ve Mısır dahil olmak üzere yedi ülkede 2017 yılsonuna kadar 125 mağaza açmayı, 2015 yılı sonuna kadar New York’ta 10 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Simit Sarayı'nın 2014 yılı değerlendirmesi ve 2015 yatırım planları, Kavukcu ev sahipliğinde, markanın reklam yüzü Arda Turan’ın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıyla paylaşıldı.

Kavukcu, toplantıda yaptığı konuşmada, dünya markası olma vizyonuyla yurt dışı açılışlarına tüm hızıyla devam ettiklerini söyledi. Bu yıl kendileri için en gurur verici olayın New York mağazasını açmak olduğunu anlatan Kavukcu, 2015 yılı sonuna kadar New York’ta 10 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini aktardı. Geçtiğimiz ay New York'ta açılan şubede işlerin beklenenden daha iyi gittiği bilgisini veren Kavukcu, mağazanın şirket cirosunda 2. sırada yer aldığını vurguladı. 

Kavukcu, 2015 yılında daha agresif bir strateji izleyeceklerine dikkati çekerek, "Minimum 100 mağaza açmayı planlıyoruz. 3 bin kişi istihdam edeceğiz, bu mağazaların 55-60 tanesi yurt dışında olacak" bilgisini verdi. 2012 yılında Mescid-i Haram'ın yanı başındaki Zemzem Towers'da açılan şubenin ise ciroda birinci sırada yer aldığını bildiren Kavukcu, Mekke'de simit fiyatının 6 riyal, ABD’de 1,45 dolar olduğunu paylaştı. 

Kavukcu, şu an Türkiye mağazalarında 1 lira olan satış fiyatının ise yeni yılla bir miktar daha artabileceğini söyleyerek, "Suudi Arabistan’ın en büyük yatırımcı şirketlerinden Al Hokair Group ile Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Ürdün ve Mısır dahil olmak üzere yedi ülkede 2017 yıl sonuna kadar 125 mağaza açmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kavukcu, halka arzı düşünüp düşünmediklerine ilişkin, "Halka arzın gününü bekliyoruz ama sadece Türkiye’de düşünmüyoruz çünkü biz global bir şirketiz" açıklamasını yaptı.

"Yapı olarak rol yapmayı becerebilen biri değilim"
Markanın reklam yüzü Arda Turan da toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kamera önünde oyunculuğun futbol oynamaktan daha zor olduğunu belirten Turan, "Ben yapı olarak rol yapmayı becerebilen biri değilim zaten. Futbol benim kendi mesleğim, sokaktan gelen hobi olan bir şey. Onun rahatlığı daha farklı. Kamera önünde iddialı değilim" dedi.

Turan, sosyal medya kullanımına ilişkin soru üzerine ise oraya kalbinin istediğini yazmadığı durumlarda kendi olamayacağını söyleyerek, susmanın her şeyi kabul etmek anlamına geldiğini, bu yüzden içinden geleni yaşadığını ve yazdığını, bunun da bu şekilde devam edeceğini vurguladı. Kendini yakışıklı bulmadığını ifade eden Turan, Serenay Sarıkaya ile aşk yaşadığı dedikoduları ve bugün bir köşe yazarının bu konuda yazdıklarına yönelik soruyu da şöyle cevapladı:

"Herhangi bir hanımefendinin adını anmayalım ki onları da zor durumda bırakmayalım. Kişilerin, köşelerin, şahısların yazdıkları ile ilgili yapacak yorumum yok. Ben onun yazdığı gibi bir şey söylemedim ama 'ne diyorlarsa doğrudur' diyeyim de polemik olmasın yeter ki... Polemik olmasın diye ona hak veriyorum tamam, ben gülünç duruma düşmeye razıyım." 

Turan, Atletico Madrid'den ayrılmasının söz konusu olmadığına da dikkati çekerek, şunları söyledi:

"2017'ye kadar kontratım var. Evde oturdum, düşündüm. Benim Atletico Madrid'den ayrılmak için ne nedenim olabilir? Zaten şu an Avrupa'nın en iyi takımlarından biriyiz. Her kupada iddialıyız. Kazanma oranımız yüksek. Ben de o takımın kendisi özel hissettirilen oyunculardan bir tanesiyim. Benim oradan ayrılma şartım hiçbir şekilde olamaz. Hayatta kontratlar değil, benim gönlüm çok önemli.

Ben amatör ruhuyla profesyonelleri geliştiren bir oyuncuyum. Orada kendimi çok mutlu hissediyorum. İnsanlar beni çok seviyor, ben de onları çok seviyorum. Bana hiçbir zaman Galatasaray’ı aratmadılar, aratmamaya çalıştılar. Atletico camiasına çok teşekkür ediyorum. Benim gibi profesyonellik duygularından uzak yaşayan bir adamı içlerine alıp ailelerinin bir parçası yaptıkları için..."

"Galatasaray'ın başarılı olması için dua ediyorum"
Turan, Galatasaray’ın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ile ilgili de açıklamalarda bulunarak, "Çok başarılı buluyorum. Hamza Hoca çok sevdiğimiz ve saydığımız bir insan. Spor camiası içinde ‘ağabey’ diye tabir ettiğimiz karakteri ve kişiliğiyle örnek bir insan. Başarılı olmaları için dua ediyorum, çok da iyi gidiyorlar maşallah. İnşallah böyle devam ederler" değerlendirmesini yaptı.

Turan, Premier Lig gibi bir hayalinin olup olmadığına ilişkin bir soruya da "İnsan hayatta plan yapar, kader arkadan kıs kıs güler. Premier Lig özel bir yer ama benim için La Liga dünyanın en iyi ligi... Orada olmaktan mutluyum. Açıkçası böyle bir plan içine girmedim. Ama hayatta mesleki konularla ilgili çok büyük konuşmamak lazım" yanıtını verdi.

Turan, kendisine, "Benimle evlenen kişinin aklından şüphe ederim" açıklamasının hatırlatılması üzerine ise o cümlenin aslında bir espri olduğunu, magazin basını ile konuşmalarının genellikle şaka ağırlıklı ilerlediğini söyledi. Başarısız olmaktan korkmadığını belirten Turan, "Benim hayatta yapabildiğim bir şey futbol. Ben eve gittiğimde de çocuklarla sokakta, bıraksan halı sahada da oynarım. Ben bu işi seviyorum. Başarısız olmaktan neden korkayım? Allah sakatlık, kaza bela vermesin. Gücüm neye yeterse onu yapmaya çalışıyorum. Korkmuyorum ama bu işin fıtratında da var" diye konuştu. 

Turan, İspanya'da magazin basını olup olmadığının sorulması üzerine, "İspanya'da şöyle bir şey var, çarşamba günü yemeğe gidersen çarşamba gün yazılır veya söylediğin bir şey her zaman tam şekliyle yansıtılır" dedi.

Bu arada toplantıda paylaşılan bilgilere göre, Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcu Arda Turan’ın Fransız model Camille Desbos ve Burcu Esmersoy ile birlikte rol aldığı Simit Sarayı’nın yeni reklam kampanyası ocak ayında başlayacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)