BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSilinen hafızadan servet çıktı----

Silinen hafızadan servet çıktı

Silinen hafızadan servet çıktı
07 Nisan 2013 - 08:16 www.finansgundem.com

Hurdaya çıkarılan bilgisayarlardaki veri silme işi büyük bir ekmek kapısı oldu

Finans kuruluşları ve araştırma şirketleri başta olmak üzere kurumların hurdaya çıkardığı bilgisayarlardaki bilgilerin silinmesi işi büyük bir sektör yarattı. Çünkü bilgisayar teknolojisinin hızla yenilenmesi ve eskiyen makinelerin değiştirilmesi zorunluluğu hard diskteki bilgilerin başka ellere geçme riski yaratıyor. Dünyada bu iş önemli sktör haline gelmiş durumda. Türkiye'de de kurumlar bu hizmeti talep etmeye başladı. Bu alanda faaliyet gösteren TTGlobal, eski bilgisayarları şirketlerden satın alıp, sabit diskteki verileri siliyor. TTGlobal'in ortağı Bora Ünlü, digital hurdacılık yaptıklarını ayrıca Türkiye'ye de yeni bir sektör kazandırdıklarını belirtti. Merkezi Japonya'da bulunan şirketin Türkiye ve Rusya pazarının yönetimini üstlenen Bora Ünlü, "Büyük şirketler için en önemli konu bilgisayardaki verileri yok etmek" dedi. Birçok bilgisayarda 7 format öncesinin bilgilerin hâlâ silinemediğini gördüklerini anlatan Ünlü, "Biz data wiping denilen yöntemle mevcut verilerin üzerine yenilerini kaydediyoruz. Böylece o bilgilere ulaşmak mümkün olmuyor. Bu işlem özellikle bankalar için çok önemli. Bu nedenle birçok banka eski bilgisayarlarını satmak istemiyor. Biz hem silip hem de bunları satıyoruz" diye konuştu.
3 YILDIR TÜRKİYE'DE
Türkiye'de üç yıldır hizmet verdiklerini dile getiren Bora Ünlü, dünya pazarında büyük bir potansiyel olduğunu dile getirdi. TTGlobal'in yaklaşık olarak 150 milyon dolarlık bir ciro elde ettiğini belirten Ünlü, dünya genelinde aylık 25 bin bilgisayarın dönüştürüldüğünü söyledi. Şirket bu yıl Türkiye'de 2 bin adet bilgisayar hedefliyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)