BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSilah sıkıntısında olan Ukrayna için kritik an yaklaşıyor mu?----

Silah sıkıntısında olan Ukrayna için kritik an yaklaşıyor mu?

Silah sıkıntısında olan Ukrayna için kritik an yaklaşıyor mu?
05 Nisan 2024 - 13:13 www.finansgundem.com

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andrey Yermak, yaşanan silah sıkıntısı ve ABD'nin yeni yardım paketinin Kongre'den geçmemesi nedeniyle Ukrayna için kritik anın yaklaştığını belirtti.


Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e en yakın isimlerden olan ve Zelenskiy'in yaptığı ciddi görev değişikliklerinden sonra Kiev'deki ağırlığı iyice artan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andrey Yermak, ABD merkezli Politico gazetesine demecinde ülkenin geleceğine ilişkin bir itirafta bulundu.

Ukrayna ordusunun ciddi bir silah sıkıntısı yaşadığının altını çizen Yermak, "ABD'nin yardım paketinin bu ay içinde onaylanacağını düşünüyorum, zira Ukrayna kritik ana yaklaşıyor. Önceden olduğu gibi ek hava savunma sistemlerine çok ciddi derecede ihtiyacımız var, çünkü onlar olmadan şehirlerimizi koruyamayız" dedi.

Ukrayna'nın sorununun zamanla ilgili olduğunu kaydeden Yermak, şu anda kritik bir anda olduklarını ve bu nedenle ABD'nin yardım paketin bu ay içinde geçmesinin çok büyük önem arz ettiğini belirtti.

Daha önce tahsis edilen fonlar bitti

Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçi çoğunluğun duruşu nedeniyle, Başkan Joe Biden’in Ukrayna’ya 60 milyar dolar ek yardım sağlanması yönündeki talep henüz Kongre’den geçmedi. Daha önce tahsis edilen fon aralık ayında bitti.

Her şeyden önce hükümetin finansmanını öngören tasarı ve ülkenin güney sınırına ilişkin güvenlik adımları üzerindeki çalışmaların tamamlanması gerektiğini savunan Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson, üst kanat Senato'dan geçen ve Ukrayna ile birlikte İsrail ve Tayvan'a yardımları da içeren 95.3 milyar dolarlık paketi geçirmeyeceklerini açıklamıştı.

ABD Kongresindeki Cumhuriyetçilerin, Ukrayna’ya yardımın bir kısmını kredi şeklinde verilmesini öngören kendi karar tasarıları üzerinde çalıştığı belirtilmişti. (Sputnik)

Rusya: Ukrayna ile güvenlik çıkarlarında dürüst bir anlaşmaya hazırız

 

NATO'dan ABD'ye Ukrayna çağrısı

 

Fransa'dan Ukrayna ordusuna destek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)