BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSıfır faizli evlilik kredisinde detaylar belli oldu----

Sıfır faizli evlilik kredisinde detaylar belli oldu

Sıfır faizli evlilik kredisinde detaylar belli oldu
01 Kasım 2023 - 15:27 www.finansgundem.com

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, faizsiz evlilik kredisinin ayrıntılarını açıkladı. Düzenleme kapsamında 4 yıllık kredi 2 yıl geri ödemesiz ve sıfır faizle verilecek. Kredi için gelir ve yaş kriteri olacak. Yaş sınırı 18-27 olarak belirlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Beştepe'deki Cumhurbaşkanı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni evlenecek gençlere kredi imkanı sağlayacak Aile ve Gençlik Bankası'na yönelik çalışmaların sorulması üzerine Göktaş, şu bilgileri paylaştı:

"Deprem bölgesi için pilot proje başlatıyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Meclisin tasarrufunda. Ama biz bunu en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bütün kriterleri oluşturduk, bütün altyapı şu anda hazır. 18-27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış… Bu kriterlere uyan herkes, bundan faydalanabilecek."

Bakan Göktaş, 4 yıllık kredinin, 2 yıl geri ödemesiz olacağını ve sıfır faizle verileceğini söyledi.

Yönetmelik çıkarılması gerektiğini belirten Göktaş, pilot bölgeden başlama nedeninin deprem bölgesindeki gençlere destek olduğunu kaydetti. 

NE ZAMAN HAYATA GEÇECEK?

"Bu ay içerisinde çıkmasını bekliyor muyuz?" sorusuna Göktaş, "Meclis'e önümüzdeki günlerde gelecek. Biz tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz." yanıtını verdi.

Yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredi desteği

 

Erdoğan: Evlenecek gençlere 150 bin lira kredi desteği vereceğiz

 

Evleneceklere kötü haber: Fiyatlar 3'e katlandı!

 

Yeni evlenecek çiftlerin tercihi 'tam altın'

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.02 Kasım 2023 01:04

    EVLENMEK İSTİYEN DÜŞÜK GELİRLİLERİN SORUNU SADECE EŞYA SORUNU DEĞİL Kİ EN ÖNEMLİ SORUN GELİRE GÖRE KİRALIK KONUT BULMA SORUNUDUR BELEDİYELER SOSYAL KONUT YAPIP 20-30 YIL KİRAYA VERMEYE VERMEYE BAŞLARSA İKİNCİ SORUN DA ÇÖZÜLÜR 3-4 VS KARŞILAŞILAN SORUNLAR ZAMANLA BELKİ ÇÖZÜLÜR