BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni evlenecek çiftlerin tercihi 'tam altın'----

Yeni evlenecek çiftlerin tercihi 'tam altın'

Yeni evlenecek çiftlerin tercihi 'tam altın'
04 Temmuz 2022 - 09:26 www.finansgundem.com

Yaz aylarıyla birlikte kuyumcularda hareketlilik başladı. Düğün yapacak çiftler, kolye ve bilezik gibi takılar yerine yatırıma yönelik altınlara yönelmeye başladı.

Altın fiyatlarındaki artış yüzünden evlilik planı yapan çiftler, yatırım olarak daha değerli olan çeyrek, tam, ata altını gibi altınlara yöneldi. Çiftlerin 'set' almak yerine sadece sette yer alan kolyeyi alabildiğini ifade eden kuyumcu Emre Öztürk, satın alınan ürünlerin adetlerinde değil gramajlarında azalma olduğunu söyledi.

ÇEYREK, TAM VE ATA ALTINI TERCİH EDİYORLAR

15 senedir kuyumcu olan Öztürk, altın fiyatlarının artmasından dolayı düğün yapacak çiftlerin kararsız kaldığını belirtti. İşçilik maliyetlerinde artış olduğuna işaret eden Öztürk, "Altın fiyatlarının artması piyasayı çok hızlı şekilde etkiledi. Özellikle düğün yapacak çiftlerin de bu konuda kararsız kaldığı aşikar. Çünkü fiyatların yükselmesi özellikle işçilik fiyatlarıyla beraber altının çok yüksek fiyatlara satılması demek. Bilezikler yatırım amaçlı olsa da onun haricindeki takılar, birazcık daha arka planda kalmaya başladı. Tercihler şu anda çiftlerin zarar etmemesi yönünde. Çiftler daha çok çeyrek, tam ve ata altını gibi altınları tercih ediyorlar. Çünkü geri dönüşümde birazcık daha kendilerine kâr sağlamak istiyorlar. Küçük ürünler alıp ileride bozdurdukları için bu şekilde düğünlerini geçirmeyi istiyorlar. Set almak yerine setin artık sadece kolyesini alabiliyorlar veya bilezik 5 tane alacağı yerde şu anda 3 taneye düşürebiliyorlar. Fiyatlarının artması sadece ürünlerin adetlerinde değil gramajlarında azalma gösteriyor" ifadelerini kullandı.

FİYATLAR DAHA DA ARTACAK

Yurtdışındaki hareketlik nedeniyle altın fiyatlarının daha da artacağını düşünen kuyumcu Emre Öztürk, "Piyasayı yurt dışındaki haraketlilikler çok hızlı bir şekilde etkilemekte. Yatırım yapacaklarsa ziynet altınları, ata altınları gibi altınlar tercih edilebilir" dedi.(Akşam)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)