BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSGK'dan 'Medula Sistemi' açıklaması----

SGK'dan 'Medula Sistemi' açıklaması

SGK'dan 'Medula Sistemi' açıklaması
10 Şubat 2013 - 18:13 www.finansgundem.com

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Medula Sistemi'nin kaldırılmasının söz konusu olmadığını belirtti

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK), yapılan açıklamada, 10 Şubat tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Genel Sağlık Sigortası Kapsamında Uygulanan Medula Sistemi Hakkındaki Tebliğ'in Yürürlükten Kaldırılmasına İlişkin Tebliğ'in, “güncelliğini yitirmiş mevzuatın yürürlükten kaldırılmasına yönelik yapılan çalışmaların sonucu” olarak hazırlandığı bildirildi. Medula Sistemi'nin yürürlükten kaldırılmasının söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
“Bugün yürürlükten kaldırılan tebliğ 7 Aralık 2006'da Resmi Gazete'de yayımlanan ve 2006'da Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde uygulanmaya başlayan Medula Sistemi'nin 15 Aralık 2006'da özel ve üniversite hastanelerince de uygulamaya geçmesi gerektiğini düzenleyen hükümleri içermektedir. Burada belirtilen hususular geçiş aşamasında gerekli yazılım hazırlıklarının tüm özel ve üniversite hastanelerince yapılmasını içermektedir. 7 Aralık 2006'dan sonra Kurum tarafından yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliğlerinde Medula Sistemi'nin hastane, eczane ve optisyenlik müesseselerince kullanılmasına ilişkin birçok detaylı düzenlemelere yer verilmiştir. Son olarak 25 Mart 2010 tarihli Sağlık Uygulama Tebliği'nin Medula Sistemi başlıklı maddesinde genel tanım ve uygulamalarına, diğer birçok maddesinde daha ayrıntılı hükümlere yer verilmektedir.
Özetle, 10 Şubat 2013 tarih ve 28555 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'Genel Sağlık Sigortası Kapsamında Uygulanan Medula Sistemi Hakkındaki Tebliğ'in
Yürürlükten Kaldırılmasına İlişkin Tebliğ' güncelliğini yitirmiş hükümlerin iptalinden ibaret olup, Medula Sistemi'nin uygulanmasına ilişkin yürürlükte olan Sağlık Uygulama Tebliğindeki hükümler çerçevesinde uygulanmasına devam edilmektedir.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)