BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSGK’dan işletmelere uyarı----

SGK’dan işletmelere uyarı

SGK’dan işletmelere uyarı
02 Ocak 2023 - 16:33 www.finansgundem.com

SGK, asgari ücrete yapılan yüzde 54.7'lik zammın ardından, çalıştırdığı herkesi asgari ücretli gibi beyan eden patronlara uyarı yazısı gönderdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kalifiye elemanlarına asgari ücretten fazla maaş verdiği halde asgari ücretli gibi gösteren binlerce işletmeye uyarı yazısı gönderdi.

Asgari ücretin üzerinde maaş ödediği yöneticilerle, nitelikli usta ve kalifiye elemanlarını SGK'ya asgari ücretli ya da asgari ücrete yakın ücret alıyormuş gibi beyan eden işletmelerin tespit edildiği belirtilen yazıda, devleti zarara uğratanların çapraz denetimler ve ihbarlarla ortaya çıkarılarak geriye dönük yüklü cezalara çarptırılacağı, teşviklerinin de kesileceği belirtildi.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, SGK’nın yazısında, özellikle daha yüksek ücretle çalıştığı bilinen yönetici, doktor, mühendis, avukat, öğretmen, profesyonel sporcu ve antrenör gibi kalifiye meslekleri icra eden sigortalılara ait bildirimlerin düzenli olarak analiz edildiği, eksik ücret bildirimi yapıldığı tahmin edilen işyerlerinde denetim yapıldığı bildirildi.

SGK, nitelikli personeline asgari ücret ya da asgari ücrete yakın maaşlar ödeyen işletmelere gönderdiği yazıda, “Kazancın eksik bildirilmesi konusunda denetimlerin her zaman yapılabileceği hususunu dikkate alarak, mağduriyetlerin oluşmaması açısından yükümlülüklerinizin eksiksiz yerine getirilmesinde hassasiyet göstermenizi bekleriz” denildi.

SGK'dan kamudaki EYT'liler için başvuru açıklaması!

 

SGK'dan 'EYT' açıklaması

 

SGK'nın ödemediği ilaç için mahkemeden emsal karar

 

SGK'den yeni uygulama: 'Emekli olursam ne kadar maaş alırım?'

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)