BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞevket Uğurluer son yolculuğuna uğurlandı----

Şevket Uğurluer son yolculuğuna uğurlandı

Şevket Uğurluer son yolculuğuna uğurlandı
24 Nisan 2019 - 16:31 www.finansgundem.com

Zatürre tedavisi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden usta piyanist ve yorumcu Şevket Uğurluer son yolculuğuna uğurlandı.

81 yaşında yaşamını yitiren Şevket Uğurluer'in cenazesi ,Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen anma töreninin ardından Zincirlikuyu Camii’ne getirildi. Ünlü müzisyen öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından  Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DEĞERLİ BİR SANATÇIYDI

Cenazeye katılan İlham Gencer "Çok değerli bir piyanist şarkımızı uğurluyoruz. Onunla sık sık beraber olduk. 21 sene TRT'de Anılarla Müzik programını yapan vefalı, kıskanç olmayan bir sanatçıydı" dedi. Cenazeye eşi Nada Uğurluer, oğlu Can Uğurluer, kızı Selin Uğurluer Baktır eşi Levent Baktır ve sanatçı Ali Kocatepe katıldı.

ŞEFKET UĞURLUER KİMDİR?

Türk pop müziğinden rock and roll’a, cazdan blues’a kadar birçok türde müziği yorumlayan sanatçı, müziğe ilkokul sıralarında mandolinle başladı. İlk profesyonel çalışmalarını 1955 yılında yaptı. 1961 yılına kadar çeşitli orkestralarda çalıştıktan sonra, kendi orkestrasını kurarak İstanbul gece kulüplerinde çalışmaya başladı. Aynı yıllarda İstanbul Teknik Üniversitesi'nden yüksek mimar olarak mezun oldu. 60’lı yıllarda Türkçe sözlü hafif batı müziği dalında plakları basıldı. Bir ara müziği bırakıp mimarlık yaptı. Daha sonra yeniden müziğe döndü. 

Uğurluer, 1991 yılında, Türkiye’yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden İki Dakika adlı şarkının bestecisidir. TRT’de 17 yıldır aralıksız devam eden Anılarla Müzik adlı programı hazırlayıp sundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)