BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSevgililer Günü'nde 5 milyon gül satışı bekleniyor----

Sevgililer Günü'nde 5 milyon gül satışı bekleniyor

Sevgililer Günü'nde 5 milyon gül satışı bekleniyor
07 Şubat 2022 - 13:42 www.finansgundem.com

Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Akcan, 14 Şubat'ta yaklaşık 5 milyon gül satışı beklediklerini bildirdi.

Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Akcan, AA'ya, "Sektör Sevgililer Günü için hazırlıklarını tamamladı. Gül satışlarında 14 Şubat'ta geçen yıla göre bir miktar artış olacağını tahmin ediyoruz. Sevgililer Günü'nde yaklaşık 5 milyon gül satışı bekliyoruz" dedi.

Satılamayan çiçekler çöpe gitmeyecek

Girdi maliyetlerinin artmasına bağlı olarak kesme çiçek fiyatlarının geçen yıla göre yükseldiğine işaret eden Akcan, tüketicilerin sadece özel günlerde değil, her gün ucuz çiçeğe ulaşabilmesi amacıyla çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Akcan, "Sevgililer Günü gibi özel dönemlerde satılamayan çiçekler çöpe gidiyor. Bu çiçekleri ekonomiye kazandıracağız ve bu sayede maliyetlerin düşmesini sağlayacağız" ifaelerini kullandı.

Süs bitkileri sektörünün ihracatçı kimliğine dikkati çeken Akcan, şunları söyledi:

2021 yılında 76 milyon dolar ihracat fazlamız var. Bu fazlalığın yaklaşık yüzde 70'i kesme çiçeklerde. Özellikle karanfil ihracatımız 2021 yılında bir önceki yıla göre iki katına çıktı ancak gülde aynı başarıya sahip olduğumuzu söylememiz mümkün değil. Son yıllarda kesme gül üretimimiz yüzde 14 düştü. Ülkemizin iklim şartlarında üretimi zor olan gül Kolombiya, Kenya, Ekvator gibi ülkelerden ithal edilmektedir. Yıl boyunca gül ithalatının yaklaşık yüzde 35'i şubatta yapılmaktadır.

'Karanfil ve saksılı bitkilere talep yükseldi'

Sevgililer Günü'nün sembolünün gül olduğunu ancak son zamanlarda bunun yerini alternatif çiçeklere bıraktığını vurgulayan Akcan, "Tüm sektörde ithalat azalırken gül ithalatını da azaltmak ve tercihimizi yerli üründen yana kullanmak, içinde bulunduğumuz sıkıntılı süreçte üreticilerimize destek vermek açısından önemlidir. Karanfil ve saksılı bitkilere de son zamanlarda talep arttı" dedi.

Çiçek ihracatı 150 milyon dolara yaklaştı

 

Muğla'da yeni bir çiçek türü keşfedildi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)