BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSermaye tamponları yükselebilir----

Sermaye tamponları yükselebilir

Sermaye tamponları yükselebilir
04 Kasım 2015 - 07:14 www.finansgundem.com

Fed, fiziki emtia tutan bankalar için daha yüksek sermaye tamponları belirlenmesini değerlendiriyor

Financial Times gazetesinin haberine göre Fed, fiziki olarak emtia tutan bankalardan, olası kazalara, tanken sızıntısı veya boru hattı patlaması gibi, karşı bir koruma olarak sermaye tamponlarını artırmaları istemeyi değerlendiriyor. 
Konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre Fed, getireceği bu yeni sermaye zorunluluğunu bankaları bir felaket durumunda ayakta kalmaları için tehdit oluşturabilecek riskli aktivitelerden uzak tutmak için kullanmak istiyor. 
Habere göre Fed, bankaların fiziki emtia operasyonları konusunda 1 yıldan uzun süredir devam ettirdiği gözden geçirmenin parçası olarak yeni kuralları sonuçlandırmaya yakın olabilir.
Fed Yönetim Kurulu üyesi Daniel Tarullo geçen yıl yaptığı açıklamada, bankaların belirli emtia operasyonlanı sınırlamak veya yasaklamak için sermaye veya sigorta zorunluluklarını artıracakları yeni kurallar getirmeyi değerlendirdiklerini ifade etmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)