BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSelvi: Bazı iş adamları, Babacan'ın partisi için AK Partili başkanları arıyor----

Selvi: Bazı iş adamları, Babacan'ın partisi için AK Partili başkanları arıyor

Selvi: Bazı iş adamları, Babacan'ın partisi için AK Partili başkanları arıyor
29 Ağustos 2019 - 09:32 www.finansgundem.com

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında kurucusu olduğu AK Parti'den istifa eden ve çalışmalara başladığını ilan eden Ali Babacan ile hareket eden iş insanlarının bazı AK Partili başkanları aradığını iddia etti.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Abdullah Gül ile Ali Babacan'ın partisiyle ilgili çalışma yürüten bazı iş adamlarının bazı AK Partili başkanları arayarak ortak çalışma teklifinde bulunduklarını iddia etti.  

Selvi, 'Yeni partiler cephesinde ilginç şeyler yaşanıyor' başlıklı yazısında"Abdullah Gül-Ali Babacan partisiyle ilgili çalışmaları yürüten 'işadamları' arayıp birlikte çalışmak istediklerini bildiriyorlar. Babacan adına işadamı gruplarının araması size ilginç gelmiyor mu? Başkanlar, siyasete Erdoğan’la devam edeceklerini belirtip telefonları kapatıyorlar" ifadelerini kullandı.

Selvi ayrıca, aynı yöntemi daha önce eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da kullandığını belirtti ve şunları söyledi:

"Abdullah Gül-Ali Babacan’ın kuracakları partiyi aralık ayına erteledikleri söyleniyor. Hatta Aralık da olmayabilir, 2020’ye kalabilir diyenler var. Acelelerinin olmayışı ufukta bir seçim olmamasından kaynaklanmıyor. Daha çok konjonktürle ilgili. Öyle ki temmuz-ağustos aylarında S-400’ler nedeniyle Türkiye’nin ABD tarafından cezalandırılacağı beklentisi hâkimdi. 1 yıl önce Trump’ın attığı tweet’lerle dolar 7.2’ye kadar tırmanmıştı. Bu kez de ağır yaptırımlar gelirse doların 9 liraya kadar tırmanmasını, ekonomide bir felaket tablosunun yaşanmasını bekliyorlardı. Ülkenin felaketinden kendilerine saadet çıkmasını hesap ediyorlardı. Krizin tam orta yerinde ekonomideki başarılarıyla Ali Babacan, gül gibi açacaktı. Ancak Trump beklentilerini suya düşürdü. Bekledikleri kriz gelmedi. Onlar da parti kurma çalışmalarını zamana yaymayı tercih ettiler."

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş29 Ağustos 2019 19:48

    Hukukun, kuralların, liyakatın, adaletin üstünlüğünün, kuvvetler ayrılığının oturduğu devletlerde lider önemli değil. Çünkü kanunlar kişiye göre değişmez. Evrensel hukuk ile şekillenmiştir. Ama yukarıda saydıklarımın hiçbirinin olmadığı ülkelerde kişiye göre kanun olacağından tabii ki lider önemlidir  ;) Umarım dediklerim iyi anlaşılır. 

  • Bika29 Ağustos 2019 14:07

    Partiler kurumsallaşma yerine lidere odaklı olursa, liderin DSP'de olduğu gibi siyasi hayatını sürdüremeyecek duruma düşmesiyle o parti sıfırlanır ve taban en yakın alternatif partiye kayar.

  • ahmet29 Ağustos 2019 12:35

    lidersiz basarı olmaz.istedigin kadar iktisat bil.egerki guclu bir liderlik yok ise kusura bakma matematik cok fazla islemez.bu adamların basarısındaki gercek olanda erdogan liderligidir.ona bakarsan dervis bos adam degildi.ama guclu bir lider olmayınca dervis birsey yapamaz.aynısı babacan ve avaneleri icinde gecerlidir.

  • Mehmet Kalyoncu29 Ağustos 2019 11:25

    Rengi belli olmayanı, kimi zaman rengini sevmediğim adama tercih etmem!

  • Zühtü Öner29 Ağustos 2019 10:51

    Erdoğan artık ne yaparsa yapsın ekonomiyi içinde düştüğü krizden çıkaramaz. Yeni seçim ise 2020 Haziran/Kasım ayında olur. Beklentim odur ki Erdoğan Başkanlığı kaybeder yada topal ördek konumuna düşer.

  • Döşemeci hayri29 Ağustos 2019 10:46

    Yaa yüzlerinin rabtiyesi kaymış..hayinlik akıyor,bunlardan devlete millete ne fayda olmuşki bundan sonrada ne faydası olacak..RTE satan devleti milleleti hayde hayde satar

  • HASAN TOSUN29 Ağustos 2019 10:01

    vay hainler vay,demekki krizden nemalanacak vatan hainlerisiniz,vatana millete ne olursa olsun umurunda olmayacak krizden parsayı pastayı malı götürecekler,siz gibi hainlere oymu vereceğiz,siz gelir gelmez deveyi yutarsınız,allah belanuızıo versin canınız çıksın geberin hainler,şeytanlar