BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSelden etkilenen çiftçinin borçları ertelenecek----

Selden etkilenen çiftçinin borçları ertelenecek

Selden etkilenen çiftçinin borçları ertelenecek
09 Ağustos 2018 - 14:14 www.finansgundem.com

Tarım Bakanı Pakdemirli, Ordu'daki selden etkilenen çiftçilerin borçlarının erteleneceğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamada, Ordu'nun Fatsa, Ünye, Çaybaşı, Perşembe ve İkizce ilçelerinde dün itibariyle meydana gelen sel, su baskını ve fırtına afetleri neticesinde bazı bölgelerdeki tarım alanlarının etkilendiğini belirtti. Pakdemirli, "Çaybaşı ilçesinde bir üreticimize ait tavuk işletmesinde civcivlerin telef olduğu ve kümeste de maddi hasar meydana geldiği tespit edilmiştir. Selin etkili olduğu alanlarda bazı üreticilerimize ait harman yerinde bekletilen fındıklar ile dallardan dökülen fındıklar sel sularıyla taşınmıştır. Birkaç üreticimize ait sebze seralarında da küçük çaplı etkilenmeler görülmüştür." ifadelerini kullandı.

Pakdemirli, bakanlığa bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde görevli teknik  personelin, bölgede ön hasar tespit çalışmalarını yürüttüklerini belirterek,  meydana gelen afetlerin, tarım sigortaları kapsamında olduğunu, tespit edilecek  sigorta kapsamındaki hasarların, en kısa sürede tazmin edileceğini aktardı.

Tarımsal ürünlerde, tarım sigortası kapsamına girmeyen nedenlerden  dolayı meydana gelen kayıpların, "2090 Sayılı Tabii Afetlerden Zarar Gören  Çiftçilere Yapılacak Yardımlar Hakkındaki Kanun" kapsamında İl ve İlçe Hasar  Tespit Komisyonlarınca değerlendirileceğine vurgu yapan Pakdemirli, şunları  kaydetti:

"Afetlerden etkilenen çiftçilerimizin düşük faizli zirai kredi  borçları, il ve ilçe müdürlüklerimize müracaatları halinde 2018/10983 sayılı  Kararname kapsamında ertelenecektir. Bölgedeki gelişmeler hükümetimiz ve  bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Bakan yardımcımız, valimiz,  il müdürümüz ve bütün teşkilat mensuplarımız olay mahallinde gerekli  incelemelerde bulunmaktadırlar. Yaraların sarılması için gereken her şey  yapılacaktır."

Pakdemirli, bu afetlerde can kaybı olmamasının tek tesellileri  olduğunu ifade ederek, afetten etkilenen üreticilerin her zaman yanlarında  olduklarını belirtti, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Ordu'da can kaybımız yok

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)