BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSelanik-İzmir feribot seferleri başladı----

Selanik-İzmir feribot seferleri başladı

Selanik-İzmir feribot seferleri başladı
11 Ekim 2022 - 09:08 www.finansgundem.com

Yunanistan-Türkiye arasında feribot seferleri başladı.

İzmir ile Yunanistan'ın Selanik şehri arasında yapılacak seferler kapsamında ilk feribot seferleri dün başladı.

İki kenti bir birine bağlayan 'dostluk hattı', Ankara ile Atina arasında gerilimin yeniden tırmandığı günlerde hizmete girdi.

Yunanistan merkezli Levante Ferries şirketine ait Smyrna di Levante feribotu, Selanik'ten pazartesi günü saat 17.00'de hareket etti.

Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri saat 19.00'da Selanik'ten İzmir'e sefer yapacak feribot, salı, perşembe ve pazarları ise saat 19.00'da İzmir'den Selanik'e sefer yapacak. Seferlerin 12-13 saat sürmesi bekleniyor.

Selanik-İzmir feribot hattı, Ege'deki bazı Yunan adaları ile Türk limanları arasındaki mevcut doğrudan bağlantı dışında, Yunanistan anakarası ile Türkiye arasında ilk doğrudan deniz bağlantısı özelliğinde.
2016 yılında iki devlet nezdinde resmiyet kazanan süreç sonunda ilk seferlere başlayan feritbotlar, 900 kişi ve 300 araç taşıyabilecek.

Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlamak 

Proje üzerinde üç yıldır çalışan Yunan Levante Ferries şirketine göre amaç, deniz yolculuğunun karayolundan daha kısa olması nedeniyle iki NATO ülkesi arasındaki ticaret ve turizmi kolaylaştırmak.

Levante Ferries şirketinden Yannis Dimitriadis, "Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlamak ve deniz taşımacılığı ile turizmi teşvik etmek istiyoruz," dedi.

"İnsanlar bölünmeleri anlamıyor." diyen Dimitriadis, "Biz siyasi çatışmaların içinde yer almıyoruz. Ticaret serbest" ifadelerini kullanıyor.

Yüzyıllara dayanan ortak bir tarihle birbirine bağlanan Yunanistan ve Türkiye ilişkileri, son dönemde özellikle göçmen akışı ve Ege adaları nedeniyle gergin bir süreçten geçiyor.

Prag'da geçen hafta düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesinde Başbakan Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında salonu terk etmişti. 

Selanik-İzmir feribot seferleri yarın başlayacak

 

Ege kıyıları ile Yunan adaları feribot seferleri tam kapasite

 

25 ay sonra ilk turist: Feribot seferleri başladı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)