BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSelami Öztürk: "Boğamızı vermeyiz"----

Selami Öztürk: "Boğamızı vermeyiz"

Selami Öztürk: Boğamızı vermeyiz
17 Mayıs 2013 - 15:18 www.finansgundem.com

Müzecilik ve Tanıtım Başkanlığı'nın Kadıköy Altıyol'da bulunan boğa heykelini istemesine Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ten büyük tepki

Boğanın Kadıköy ve Kadıköylülerle özdeşleştiğini belirten Öztürk, Beylerbeyi Sarayı'nda bulunan böğüren boğa heykelinin de kendilerine verilmesini istedi.
Müzecilik ve Tanıtım Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde Kadıköy Belediyesi'ne resmi yazı göndererek Sultan Abdülaziz döneminde Beylerbeyi Sarayı için yaptırılan Kadıköy Altıyol'daki boğa heykelinin eserin sahibi olan Milli Saraylar'a teslim edilmesini istedi. Hemen harekete geçen Belediye Başkanı Selami Öztürk, resmi bir yazıyla heykelin Kadıköy'ün simgesi haline geldiğini, belediyenin logosuna konulduğunu, bu nedenle boğa heykelini iade etmelerinin söz konusu olmadığını bildirdi.
Tartışmaların büyümesi üzerine gazetecilere açıklama yapan Başkan Öztürk, "Heykeller insanlar için yapılır. Onlardan bir şeyler yapılsın diye inşa ederler. Boğa heykeli yarım asıra yakındır Kadıköy'de bulunuyor. Kadıköyle özdeşleşmiş, simgesi haline gelmiştir. Aynı zamanda bir buluşma noktasıdır. İnsanlar çocuklarıyla beraber gelip fotoğraf çektiriyorlar. Türkiye'de herkes bilir. Şimdi siz bunu alıp götürüp Beylerbeyi Sarayı'na hapsetmek istiyorsunuz. Bu kabul edilemez. Siz bunu altın kafese koysanız bir şey ifade etmez. Biz bu heykeli iade etmeyeceğiz. Bu Kadıköy'ün malı. Hiç kimsenin almaya hakkı yok. Bu halkın malı. Kimin malını kimden alıyorsunuz? Bunlar kamu malı. Kamunun malını kimseye vermeyiz. Bu dövüşen boğa. Beylerbeyi Sarayı'nda böğüren boğa varmış. Onu da bize versinler. Halkın sevdiği yere koyalım. İkisi yanyana olsun." diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)