BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞekerbank’a 10 yıl vadeli sermaye benzeri kredi----

Şekerbank’a 10 yıl vadeli sermaye benzeri kredi

Şekerbank’a 10 yıl vadeli sermaye benzeri kredi
13 Aralık 2013 - 16:21 www.finansgundem.com

Şekerbank, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Kalkınma Bankası’ndan toplam 47,9 milyon dolarlık kredi aldı

Geçtiğimiz ekim ayında 103 milyon dolar tutarında, 10 yıl vadeli sermaye benzeri kredi sağlayan Şekerbank’ın dün imzalanan anlaşma ile edindiği kredi, yine bankanın stratejisine özel olarak verildi. Anadolu bankacılığında 60 yıllık deneyimi bulunan Şekerbank, edindiği 10 yıl vadeli, yaklaşık 50 milyon dolarlık sermaye benzeri krediyi, özellikle kadın girişimcilerin ve tarım sektöründe faaliyet gösteren çiftçi ve işletmelerin desteklenmesinde kullanacak.
Şekerbank, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (European Bank for Reconstruction and Development - EBRD) 37 milyon 900 bin dolar; Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Kalkınma Bankası’ndan da (ECO Trade&Development Bank – ETDB) 10 milyon dolar aldı.
Meriç Uluşahin: “Türkiye’nin anahtar bankası vazifesi görüyoruz”
Sürdürülebilir kalkınma için üretenlere verdikleri desteğin devam edeceğini söyleyen Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, “71 il ve 101 merkez dışı ilçedeki yaygın şube ağımız ile 60 yıllık uzmanlığımız olan belli alanlara yoğunlaşarak, yerele ulaşmada uluslararası finans kuruluşları için Türkiye’nin anahtar bankası vazifesi görüyoruz.” dedi. Sağlanan kaynaklarla uluslararası finans kuruluşları ile Anadolu’nun üretenleri arasında köprü kurduklarını kaydeden Uluşahin sözlerini şöyle sürdürdü:
“Geçtiğimiz ekim ayında 103 milyon dolar tutarında 10 yıl vadeli sermaye benzeri kredi sağladık. Şimdi de iki uluslararası kuruluş ile yine 10 yıl vadeli toplam 47,9 milyon dolarlık sermaye benzeri kredi anlaşması imzaladık. Edindiğimiz yeni kaynağı ‘Anadolu Bankacılığı’ misyonumuz doğrultusunda özellikle bankacılık hizmetlerinden faydalanan tabanı genişletmek hedefiyle kadın girişimcilere, çiftçilere, küçük ve orta boy işletmelere finansal destek olarak sunacağız. Bununla beraber, sermaye birikiminin yetersiz olduğu ülkemizde büyüyen ekonomimize gerekli kaynak akışının sağlanması amacıyla odaklandığımız alanlarda yeni yurt dışı kaynaklar edinmeye devam edeceğiz.”
Francis Malige: “EBRD kadın girişimcilere 110 milyon euronun üzerinde finansman aktardı”
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Finansal Kurumlar Direktörü Francis Malige, işlem ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Bu işlem ile kredi imkânlarının sınırlı olduğu alanlarda girişimcilerin desteklenmesi için Şekerbank ile süregelen başarılı işbirliğimize devam ediyoruz. EBRD finansmanının kadın girişimcilere yönelik kısmı, kadın girişimcilerin işlerini geliştirmelerinde destek sağlayacaktır. EBRD, Kadın Girişimciler Programı’nın başlatıldığı 2012 yılından bu yana kaynaklarından kadın girişimcilere 110 milyon euronun üzerinde bir finansman aktardı ve bu alandaki talebin arttığını görmekten mutluluk duymaktadır. Bunun yanı sıra, Şekerbank, EBRD finansmanının  kalan yarısını Türkiye'nin az gelişmiş bölgelerinde tarım sektöründe faaliyet gösteren çiftçi ve işletmelere aktaracak. Şekerbank söz konusu anlaşma çerçevesinde edindiği EBRD kredisi altında ABD ve AB kaynaklı destek fonları ve EBRD’nin kendi fonlarından karşılanan bir teknik destek paketinden yararlanacak.”
Dr. Hossein Ghazavi: “Şekerbank’a kullandırılacak bu krediden dolayı memnunuz”
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Kalkınma Bankası (ETDB) Başkanı Dr. Hossein Ghazavi, Türkiye’nin KOBİ’lere finansman desteği sağlayan önde gelen bankalarından Şekerbank’a kullandırılacak bu krediden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. ETDB Başkanı Ghazavi ayrıca, ekonomik kalkınma ve bölgesel ticaretin gelişmesine önemli katkı sağlayan KOBİ’lerin desteklenmesinin ETDB’nin başlıca görevlerinden biri olduğunun altını çizdi.  
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)