BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞeker ihracatına izin----

Şeker ihracatına izin

Şeker ihracatına izin
10 Mayıs 2019 - 13:38 www.finansgundem.com

Tarım ve Orman Bakanlığı Şeker Dairesi Başkanlığından, üreticilerin uzun süredir talep ettiği kristal şeker ihracatına izin çıktı.

Kurumdan alınan bilgiye göre, kristal şeker ihracatı, aylık olarak sadece, talep sahibinin şeker üreticisi şirket veya ihracatçı firma olması halinde 20 tona kadar yapılabilecek.

Suriye'ye yapılacak ihracatlarda da ihracatçının şeker üreticisi şirket veya kamu tüzel kişiliğine haiz kurum-kuruluş ya da bunlara ait iştirak veya şirket olması halinde, toplam ihracat miktarının 20 tonu aşmaması kaydıyla izin verilecek. 

"Yurt dışından da talep vardı"

 Pancar Şekeri Üreticileri Derneği Başkanı Hüseyin Akay, AA muhabirine, Türkiye'de bir yıl önceden üretilip tüketilememiş ihracat kayıtlı C şekerlerin beklediğini ve fabrikalarda ciddi stok bulunduğunu söyledi.

Şeker Dairesince ihracata izin verilmemesi nedeniyle fabrikaların 1,5 yılı aşkın süredir bu stokları taşıdığını belirten Akay, "Dahilde işleme rejimi kapsamında ihracat amaçlı üretim yapan firmaların bu şekeri kullanması için onay verilmiyordu ancak o firmalar da şeker ihtiyaçlarını yurt içinden temin etmedi. Dolayısıyla bu stok birikti." dedi.

Akay, şeker üreticilerinin uzun süredir ihracata izin verilmesini talep ettiğini anımsatarak şunları kaydetti:

"Fabrikaların uzun süreli stok taşıma yükümlülüğünden kurtulması gerekiyordu. Yurt dışından da talep vardı. Dolayısıyla fabrikalarda biriken stokun eritilmesi açısından olumlu bir karar. Buna karşın 20 tona kadar getirilen ihracat sınırlaması sorunu çözmez. Şeker stoklarının eritilmesi konusunda beklentilerimizi karşılamıyor."

Akay, şu anda Türkiye'de 92 bin ton C şekeri bulunduğunu, büyük bölümü Konya Şeker'de olmak üzere bu stokların Kayseri Şeker, Türk Şeker ve Amasya Şeker'de yer aldığını bildirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • NOMEN DİKTAŞ 10 Mayıs 2019 13:49

    NBŞ (NİŞAŞTA BAZLI ŞURUP) KOTALARINI ARTTIRIP  NBŞ İTHALATINA İZİN VERENLER KENDİ HALKINA MISIR ŞURUBU YEDİRİP ŞEKER PANCARI ŞEKERİNİ İHRAÇ EDECEKLER ANLAŞILAN NİYE BİZ İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI NBŞ'YE MAHKUM EDİLİYORUZ ANLAMIŞ DEĞİLİM TOPLUM SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR. ARTIK GIDALARDAN MISIR SURUBU (YADA NBŞ) İBARESİ ÇIKARILDI ARTIK ONU BİLE GÖRMEMİZE İZİN VERMİYORLAR TOPLUMU GİZLİ GİZLİ ZEHİRLİYORLAR. ŞEKER HASTALIĞI, KALP VE DAMAR HASTALIKLARI 10 YAŞINDA ÇOCUKLARDA GÖRÜLMEYE BAŞLANDI.. YANI GENETİĞİMİZ DEĞİŞTİRİLİYOR. ADIM ADIM DEVLET ELİYLE HASTALIKLI BİR TOPLUM YARATILIYOR. NBŞ KOTALARI ACİLEN AVRUPA BİRLİĞİ STANDARDINA ÇEKİLMELİDİR. AKSİ DURUMDA YARIN ÇOK GEÇ OLACAK...