BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringŞeker Finans orta gelirliyi evlendirecek----

Şeker Finans orta gelirliyi evlendirecek

Şeker Finans orta gelirliyi evlendirecek
15 Nisan 2012 - 11:02 www.finansgundem.com

Türkiye'yi ilk kez 30 yıla kadar uzun vadeli konut kredisi ile tanıştıran mortgage uzmanı Şeker Finans yeni bir ürün geliştirdi

Şeker Finans konut kredisinde yeni bir ürün geliştirdi. Kişinin gelirine göre ödeme planı sunan şirket 10 yıla kadar olan kredilerde, müşterilerine kendi ödeme planını belirleme imkânı sunuyor. Şeker Finans böylelikle daha geniş kesimlerin ev sahibi olmasına aracılık etmiş oluyor. Şeker Finans Genel Müdürü Bahadır Teker, "Gelirdeki artış kadar kredi taksit artışı sistemiyle, müşterilerin kredi ödemeleri üzerindeki enflasyon etkisini sıfırlıyoruz" diye konuştu. 5 yıl ve üzeri vadelerde konut kredisi faiz oranını yüzde 1.04'e düşüren Şeker Finans, uzun vadede uygun faizle ilk kez konut alacak olan orta düzeydeki gelir sahiplerini ev sahibi yapmaya hazırlanıyor. "Müşterimiz bu kapsamda ilk yıl ödeyeceği aylık taksit tutarının 1000 TL'yi aşmamasını isterse, sonraki yıl ödeyeceği aylık kredi taksiti gelirindeki artış oranına paralel olarak belirli yüzde de sabitlenecek" diyen Teker, ilk taksidin bin 500 lira yerine bin liradan başlatılabileceğini söyledi.
Ödeme gücünü artırıyor
Faizlerin yüksekliği nedeniyle, inşaat şirketlerinin, kendi finansman modellerini geliştirdiğini hatırlatan Teker, "Bu sürdürülebilir bir model değil. Proje geliştiriciler finansmanı döndürme baskısı altında kalıyorlar. Bu arka arkaya yeni projelere başlamalarına neden oluyor" dedi. Teker, "Bir yandan inşaat firmalarını rahatlatacak, düşük faizli ve sürdürülebilir finansman olanağı sağlıyoruz. Diğer yandan da orta sınıfın ödeme gücünü artırarak, konuta yönelik ek talep yaratıyoruz" dedi.
Üst limit 525 bin TL
Bahadır Teker, Şekerbank iştiraki olan Şeker Finans'ın konut finasmanı alanında Türkiye'de kurulan ilk şirket olduğuna işaret ederek, Şeker Finans'ın temin ettiği 200 milyon dolarlık OPIC (Overseas Private Investment Corporation) kaynağın da bulunduğu bir portföy ile özellikle ilk evini alan orta sınıfa yönelik ürünler sunduğunu söyledi. Teker, konut kredisi üst limitlerini 525 bin TL ile sınırladıklarını kaydetti. 30 yıl vadeli kredi modellerinden bugüne kadar 100 milyon TL'lik kredi kullandırıldığına değinen Bahadır Teker, "Bu modelle çoğunluğunu 35-40 yaş arası tüketicinin oluşturduğu kişiler ilk kez ev sahibi oldu. Kredi kullanımında Anadolu'nun ağırlığı artıyor. Kullandırılan konut kredilerinin yüzde 50'si Anadolu'da" diye konuştu. 
SABAH

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)