BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞehit yakını: Kardeşim gaz kaçağı var diyordu----

Şehit yakını: Kardeşim gaz kaçağı var diyordu

Şehit yakını: Kardeşim gaz kaçağı var diyordu
15 Ekim 2022 - 16:56 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Makaracı Köyü'nde madenci Rahman Özçelik'in cenaze törenine katıldı. Özçelik'in ablası, Erdoğan'a "Kardeşim, gaz kaçağı olduğunu söylüyordu, 'Bizi patlatacaklar' diyordu" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, facianın yaşandığı madendeki incelemelerinin ardından Makaracı köyüne geçerek patlamada hayatını kaybeden madenci Rahman Özçelik için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Şu anda musallada bulunan Rahman kardeşimizi Hakk’a uğurluyoruz. Rabbimize hamd olsun ki kendileri inşallah şehadet makamına ulaşmak suretiyle Rabbimizin sevgili Habibi’ne komşu oluyorlar. Bu işin bir güzel yanı daha var. O da tüm aile gerek eş gerek baba, anne hepsi, kendileri ile inşallah haşrü cem olacaklar. Bizim de temennimiz Ya Rabb, bizleri Sevgili Habibi'nin Livaül Hamd ismi ile müsemma sancağı altında buluştur. İnşallah o izde yürümeyi de bizlere nasip eyle. Rabbime hamd ediyorum. Dün akşamdan bu yana, 24 saati bulmadan bir neticeye varmış olmamız bizleri bu noktada rahatlattı. Çünkü Soma'da biliyorsunuz çok uzun sürdü. Ama burada 24 saati bile bulmadan hamd olsun 41 şehidimize ulaştık. Tabii yaralılarımız var, onların takipçisiyiz. Bütün kardeşlerimizin aileleri bizlere mirastır. Ve bu miraslara bizler devlet olarak sahip çıkacağız ve gerek devlet olarak gerek bakanlıklar olarak hepimizin belli destekleri olacak. Bir de bizim yasal olarak vermemiz gerek destekleri de bu süreç içinde vereceğiz, emanetlere sahip çıkacağız.

Şok iddia

Makaracı köyüne giden Erdoğan ile hayatını kaybeden bir işçinin ablası arasında dikkat çeken bir diyalog yaşandı.

Erdoğan, “Ne gerekiyorsa bundan sonra bunların takibi yapılıyor. Biliyorsunuz şu an itibariyle Türkiye’de maden işlerinde en ileri yer burası. Daha geçen bir ay içerisinde bakanım ve sendika burada incelemede bulundu” dedi.

Acılı kadın ise bunun üzerine kardeşinin patlamadan 10-15 gün önce uyarıda bulunduğunu belirterek, “Kardeşim 10-15 gün önce burada gaz kaçağı var, burayı patlatacaklar demiş. Nasıl ihmal edildi? Patlatacaklar bizi burada demiş, bunu 10-15 gün önce söylemiş. Kardeşimin içine doğmuş. Kardeşim göz göre göre şehit oldu” dedi.

Bir başka iddia

Sözcü'de yer alan haberde ise patlamada hayatını kaybeden 28 yaşındaki Şuayip Okul'un akrabası da benzer bir iddiayı seslendirdi:

“Şuayip evliydi, iki çocuğu vardı. 5-6 yıldır çalışıyordu. İyi çocuktu, çok temiz delikanlıydı. Bölge zaten maden bölgesi. Madene girmesi onun için sevinç kaynağıydı, çalışmak zorundaydı. Ülkedeki ekonomik durum da ortada. Çoluk çocuğu var. Herkesin durumu ortada. Herkes maden altına girip çalışmak zorunda kalıyor tabi. Tabii ki olayın araştırılması gerekiyor. Yeraltı işini biz anlamayız ama yeğenimizin söylediğine göre havalandırmaların bakım zamanı gelmişti. Daha sonraya bırakmışlar bunu. Bize bir hafta önce söylemişti.”

KÖMÜRDER'den Amasra'daki maden kazasına ilişkin açıklama

Babacan'dan Bartın açıklaması: Bugün acıyı paylaşma günü

Madenciler kurtarma çalışmalarını anlattı

Maden şehitlerine son görev

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Can kaybı 41

Kılıçdaroğlu: Hesap sormak boynumun borcu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)