BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞehit pilot daha büyük bir faciayı önlemiş----

Şehit pilot daha büyük bir faciayı önlemiş

Şehit pilot daha büyük bir faciayı önlemiş
06 Temmuz 2016 - 16:39 www.finansgundem.com

Giresun’daki helikopter faciasında pilotun yere çarpmadan önce patlama olmaması için yakıt tahliyesi yaptığı ortaya çıktı.

Giresun’da bayramlaşmaya giden jandarma komutanları ile eş ve çocuklarının bulunduğu askeri helikopter Tdün Tohumcuk Yaylası’na düştü. Olayda ilk belirlemelere göre 7 kişi şehit oldu, 8 kişi yaralanırken, askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, pilotun yere çarpma sırasında patlama olmaması için yakıt tahliyesi gerçekleştirerek daha büyük bir faciayı önlediği bildirildi.

Düşmeden önce kuleye arıza bildirimi yapn ve kurtarma planı için bilgiler gönderen pilot ‘Helallik’ istedi. Yere çarpma sırasında patlama olmaması için yakıt tahliyesi gerçekleştirdi. Olabildiğince yumuşak iniş yapmak için havacılık tabirinde “Ağaçları hamak olarak kullanmak” yolunu seçti. Askeri kaynaklar, bu yöntemin şehit sayısının daha fazla artmasını önlediğine dikkat çekti. Olaydan sonra Erzincan ve Malatya’dan 2 helikopter ve bir insansız hava aracı bölgeye gönderildi. 14 kişilik ekip bugün bölgede inceleme yapacak. Ekibin ön raporları bir ay içerisinde, kesin raporu 3 ay içerisinde hazırlamaları bekleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)