BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Seçimden sonra döviz talebi düşer"----

"Seçimden sonra döviz talebi düşer"

Seçimden sonra döviz talebi düşer
06 Şubat 2014 - 06:13 www.finansgundem.com

Avrasya Zirvesi'nde konuşan Maliye Bakanı Şimşek, siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasıyla döviz talebinin tersine dönme ihtimalinin olduğunu söyledi


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2014 için yüzde 4 olan büyüme öngörüsü üzerindeki aşağı yönlü riskler arttığını söyledi.
Şimşek, 17. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Daha mütevazı büyüme ile karşı karşıyayız” dedi. Şimşek, marttaki seçimlerle birlikte siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasıyla döviz talebinin tersine dönme ihtimali olduğunu da belirtti.



Şimşek, kısa vadede büyümeyi yukarı çekecek faktörlerin dış talep olduğunu ifade ederek, aşağı yönlü risklerin, siyasi tedirginlik ve para politikasında sıkılaşma büyümeyi aşağı çekecek faktörler olduğunu söyledi.
Şimşek, siyasi belirsizliğin yaşandığı bir süre geçirilmesinin ekonomiye yansımalarına ve FED’in parasal sıkılaştırmasının Türkiye ekonomisi üzerine etkisine ilişkin, “Türkiye son 10 yıl içinde ortalama yüzde 5.1 reel olarak büyümüştür. Bu rakam belki Çin ile karşılaştırıldığında mütevazi olabilir ama Türkiye’nin 1923 ile 2002 döneminde yüzde 4.5 büyüdüğünü dikkate alırsanız. Son 11-12 yılda yüzde 5.1 büyümenin önemli bir başarı olduğunu göreceksiniz” dedi. (Milliyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)