BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSeçim yasası görüşmelerinde gerginlik yaşandı----

Seçim yasası görüşmelerinde gerginlik yaşandı

Seçim yasası görüşmelerinde gerginlik yaşandı
30 Mart 2022 - 15:52 www.finansgundem.com

Seçim kanunda değişiklik yapılması teklifinin görüşmeleri başladı. Görüşmelerde MHP ile CHP arasında baraj ve oy tartışması yaşandı.

CHP'li Bülent Tezcan ve MHP'li Muhammed Levent Bülbül’ün seçim barajının yüzde 7 olarak öngörülmesi üzerinden yaptığı tartışma gerginliğin fitilini ateşledi.

CHP'li Bülent Tezcan,  "Ya, bizi niye uğraştırıyorsunuz? O zaman gelin, hep beraber bir teklif verelim. Birlikte diyelim ki, Milliyetçi Hareket Partisinin ihtiyacı olan oran neyse baraj odur diyelim. Niye 3,7,5,8 diye uğraşıyorsunuz? O artık oylardan yararlanarak kaç tane milletvekilini buraya getirdiğinizi söyleyin. Sizin derdinizi çok iyi biliyoruz. O Saadet Partisi'nin, İyi Parti'nin, diğer partilerin artık oylarından...” ifadelerini kullandı.

Tezcan “Ya, niye yüzde 3 getirmiyorsunuz? Yok, MHP'nin ihtiyacına göre belirleyeceğiz, siyaset mühendisliği yapacağız." diyorsunuz. Ama boşuna uğraşıyorsunuz. MHP için yüzde 7'nin belirlendiği noktasındaki beyanınızı çok talihsiz buluyorum yani geçen seçimde MHP’yi yüzde 2'ye, 3'e layık görüyordunuz; Milliyetçi Hareket Partisi üzerine oynanan bütün oyunlara kurulan bütün tuzaklara rağmen geldi.” dedi.

Karşılıklı sataşmalar ardından MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı yerinden kalkarak CHP sıralarına yürüdü. CHP milletvekilleri de aynı şekilde karşılık verdi. Yaşanan gerginlikte araya giren milletvekilleri kavgayı önledi. Oturuma ara verildi.

Yasa teklifi neler getiriyor? İşte yeni seçim kanunu düzenlemesi!

Seçim kanunu teklifi komisyondan geçti

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)