BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoris Johnson'ın gafı G7 liderlerini güldürdü----

Boris Johnson'ın gafı G7 liderlerini güldürdü

Boris Johnson'ın gafı G7 liderlerini güldürdü
26 Mayıs 2024 - 17:28 www.finansgundem.com

Hükümetin eski bilim danışmanı Vallance, Boris Johnson'un G7 liderleri arasında yaptığı gafı anlattı. İşte gülüşmelere sebep olan diyaloğun ayrıntıları...

2018'den 2023'e kadar Birleşik Krallık Hükümeti'nin Baş Bilimsel Danışmanı olarak görev yapan Patrick Vallance bu yılki Hay Festivali'nde, Boris Johnson'ın Britanya Başbakanı olarak geçirdiği kaotik görev süresinin Zoom aramalarını yönetme becerisini bile kapsadığını açıkladı.

The Independent'le ortaklaşa düzenlenen ve Genel Yayın Yönetmeni Geordie Greig'in başkanlık ettiği etkinlikte; Birleşik Krallık hükümetinin eski danışmanı, 2021'de G7 zirvesinde Melinda Gates tarafından gelecekteki pandemilerin nasıl önlenebileceğini konuşmak üzere çağrıldığı toplantı sırasında yaşanan bir olayı anlattı.

Vallance, "Toplantı aslında epey iyiydi. G7'de sunum yapmam istendi, onlar Carbis Körfezi'ndeki bir salondalardı, ben de Zoom'dan bağlanmıştım. Hayatımda yaptığım en tuhaf Zoom görüşmesiydi. Diğer iki kişi [Hindistan Başbakanı] Narendra Modi ve Melinda Gates'ti ve bir de G7 liderleri vardı" dedi. 

Pandemi sırasında Johnson ve Muhafazakar kabine üyeleriyle birlikte düzenli olarak ülkeye Kovid'le ilgili brifing veren Vallance, eski Başbakanı ürkütücü derecede doğru bir taklitle canlandırdı. 

Başbakan'ın 'Patrick, Patrick, bize şu pandemiye hazırlıklı olma meselesini anlatsana' demesiyle başladı. Ben de konuşmaya başladım ve bana 'Patrick lafını keseceğim. Bugünlerde dedikleri gibi 'sessizde' kalmışsın' dedi.

Hükümet görevinden 2023'te ayrılan Vallance, sessizde olmadığından emindi.

Her neyse, biri gelip kulağına fısıldadı ve o da 'Ah, ah, üzgünüm. Kulaklığımı takmamışım' dedi.
Vallance, Hay'deki dinleyicilere "Diğer liderler bunu epey eğlenceli buldu" dedi.

COP26'nın Baş Bilim Danışmanı ve Ulusal Tarih Müzesi Başkanı olan Vallance, ülkede genel seçim yapılmasının "vaktinin geldiğini" belirterek bu dönemi "Ne tür yöneticiler istiyoruz ve onları demokratik sistemde nasıl sorumlu tutmalıyız?" sorusunu sorma zamanı diye nitelendirdi. 

Başbakan Rishi Sunak'ın seçim duyurusu konuşmasını neden Downing Sokağı 10 Numara (BK Başbakanlık Konutu ve Ofisi -çn.) dışında, sağanak yağmur altında ve D:Ream'in "Things Can Only Get Better" şarkısını çalan protestocuların sesiyle yarışarak yapmayı seçtiğine şaşırdığını itiraf etti.

"Başbakan'ın konuşup duyulabileceği bir sistem kuramamak ve bunu çözememek, beceriksizliğin bir işareti" dedi.

Kendisine bu olayın hükümetin şu anki durumunu yansıtıp yansıtmadığı sorulduğundaysa şöyle dedi:

Bence bu olayın yarattığı kaos, durumu simgeliyordu.

Vallance diğer açıklamalarında da "başka bir pandeminin kesinlikle kaçınılmaz" olduğunu ve Birleşik Krallık'ın böyle bir duruma hazır olamayacağını söyledi.

The Independent, 25-28 Mayıs tarihlerinde yerel saatle 10.00'da Hay Festival'inde siyaset, sanat ve bilim dünyasının önde gelen isimleriyle günün en önemli manşetlerini derinlemesini inceleyen The News Review'a ev sahipliği yapıyor. Diğer konuşmacılar arasında Sağlıktan Sorumlu Gölge Bakanı Wes Streeting, kampanyacı ve yazar Laura Bates ve yazar Lionel Shriver yer alacak.

Hay Festivali 2 Haziran'a kadar devam ediyor.

Boris Johnson kendi çıkardığı yasaya takıldı

 

Boris Johnson'la röportajın bedeli 1 milyon dolar

 

Boris Johnson: İngiltere'nin ilk Türk kökenli başbakanı oldum

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)