BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSeçim en erken ne zaman olur?----

Seçim en erken ne zaman olur?

Seçim en erken ne zaman olur?
14 Ağustos 2015 - 08:07 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün verdiği erken seçim mesajı gündeme bomba gibi düştü. İşte erken seçim için en erken takvim...

Siyaset, koalisyon hükümetlerinden çok, olası bir erken seçim senaryolarını konuşmaya başladı. Bunun için en az bir muhalefet partisinin direkt ya da dolaylı desteği gerekiyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP’ye ‘Koalisyon ortaklığı, azınlık hükümetine destek veya mevcut hükümetle erken seçime gidilmesi” önerilerini götürecek. 45 günlük sürenin dolmasına bir hafta kala yaşanacak bu temaslarda gelişme sağlanırsa, sürenin birkaç günlüğüne esnetilmesi de gündeme yeniden gelecek. Ancak tarafların azınlık hükümeti veya mevcut hükümetle erken seçime gidilmesi noktalarında anlaşmaya varması durumunda ise bir haftalık süre yeterli olacak.

MHP’nin erken seçim başlıklı bir desteğinin olması durumunda, tarih gündeme gelecek. Hazırlıklara olanak verebilecek en kısa takviminin 55 gün olduğu öğrenildi. Bu durum, 25 Ekim’de seçim yapılabileceği yorumlarını da gündeme getirdi.

Geçici seçim hükümeti aşamasına gelinmeden, erken seçim kararı alabilmesi için süre sorunu var. 45 günlük sürenin 23 Ağustos gecesi dolacak olması nedeniyle Cumhurbaşkanı ‘geçici seçim hükümeti’ kararı vermeden önce harekete geçilmesi gerekecek. .
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)