BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkScholz: Almanya mahkemesi ECB ile sorunları çözecek----

Scholz: Almanya mahkemesi ECB ile sorunları çözecek

Scholz: Almanya mahkemesi ECB ile sorunları çözecek
22 Haziran 2020 - 14:20 www.finansgundem.com

Almanya Maliye Bakanı Scholz, Almanya Anayasa Mahkemesi ile ECB arasındaki anlaşmazlığın, gelecekte olumlu sonuç verecek bir noktada çözümlenebileceğini umduğunu belirtti.

Frankfurt Finans Zirvesi'ne videolink ile katlan Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) ile arasındaki anlaşmazlık konusunda iki tarafın olumlu bir çözümde buluşacaklarını umduğunu ekledi.

Aynı toplantıda konuşan ECB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos da, sorunun çözümü için ECB'nin Almanya Anayasa Mahkemesi otoriteleriyle birlikte çalışmaya hazır olduğunun altını çizdi.

Almanya Federal Anayasa Mahkemesi, 5 Mayıs'ta, ECB'nin varlık alım programı ile yetkilerini aştığı yönündeki bir karar almış ve ECB'ye varlık alım programını Almanya Anayasa kurallarına uyumlulaştırması için üç aylık süre vermişti. Bu gelişme üzerine, Avrupa Adalet Mahkemesi de, yapılan başvuruyu değerlendirmiş ve ECB'nin konumunu "güçlü bir şekilde desteklediğini" açıklamıştı.

ECB: Mahkeme kararı bizi bağlamaz

Alman mahkemesi: ECB'nin bazı adımları anayasaya aykırı

Almanya, Anayasa Mahkemesi'nin ECB kararına uyacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)