BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSchnabel: ECB faiz oranlarını artırmalı ----

Schnabel: ECB faiz oranlarını artırmalı

Schnabel: ECB faiz oranlarını artırmalı
22 Eylül 2022 - 08:55 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Schnabel, ECB ekonomideki gerilemeye rağmen faiz oranlarını artırmaya devam etmelidir.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel, euro bölgesinin ekonomik bir gerilemeyle karşı karşıya olduğunu ancak enflasyonun hala çok yüksek olduğunu, bu nedenle faiz oranlarının yükselmeye devam etmesi gerektiğini söyledi.

Alman haber sitesi t-online'a verdiği röportajda Schnabel, "Yaklaşan bir gerilemenin enflasyon üzerinde sönümleyici bir etkisi olacaktır. Ancak faiz oranlarının başlangıç noktası çok düşük, bu yüzden oranları yükseltmeye devam etmemiz gerektiği açık." dedi.

Schnabel henüz resesyonu euro bölgesi için temel vaka olarak görmese de, 19 ülke bloğunun en büyük ekonomisi olan Almanya'da bunun kaçınılmaz olabileceği konusunda uyardı.

Piyasa beklentileri ekim ayında 50 ve 75 baz puanlık Faiz artırımı arasında bölünmüş durumda. Schnabel, hangi yöne eğildiğini ima etmedi, sadece ECB'nin enflasyonu kontrol altına almak için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi.

ECB üyesi Panetta bakanlık çağrılarına direniyor

 

ECB üyesine göre faizler ekonomiyi yavaşlatacak seviyeden uzak

 

Lane: ECB, faiz oranlarını yükseltecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)