BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank'tan KFC'ye yatırım----

Sberbank'tan KFC'ye yatırım

Sberbank'tan KFC'ye yatırım
06 Mart 2019 - 06:59 www.finansgundem.com

Rus bankalarının gıda sektörüne ilgisi sürüyor. VTB Bank'ın Burger King ortaklığının ardından Sberbank da KFC'nin Rusya şirketine yüzde 10 ortak oldu

Rusya’nın devlet kontrolündeki en büyük bankası olan Sberbank, hissedar olduğu şirketlere ABD’li dünya fast food devi Kentucky Fried Chicken'in (KFC) Rusya'daki şirketini de ekledi.

Rus basınına yansıyan haberlere göre, Sberbank’a bağlı yatırım bankası Sberbank Invetsment, KFC’nin Rusya operasyonlarının yüzde 10’unu satın aldı.

Hisseleri Sberbank’a satan kişi, Rusya’nın ilk ve en büyük kafe zinciri “Şokolladnitsa”nın da sahibi olan Aleksandr Kolobov. Haberlere göre Kolobov, KFC Rusya’nın büyük ortağı olmaya devam edecek.

Yüzde 10’luk hissenin satış fiyatı açıklanmadı. Sberbank’tan yapılan açıklamada, şirketin yüksek karlılığı nedeniyle iyi bir yatırım olduğu, yeni mağazalar açılarak bu karlılığın daha arttırılmasının planlandığı belirtildi.

Şirket Rusya’da 744 restoran işletiyor. KFC Rusya, aynı zamanda Pizza Hut Rusya’nın da sahibi ve işletmecisi.

RBC ajansı, Rus devlet bankalarının fast food sektörüne ilgisinin sürdüğüne dikkati çekiyor. 2018'de 618 milyar ruble ciro ile büyümeye devam eden sektörde McDonald's "1 numara". KFC ise ikinci.

Rus devlet bankalarından VTB de şu an Burger King'in yüzde 19,98 hissesini elinde tutuyor. VTB 2012'de yüzde 48,8 hisseyi 50 milyon dolara satın almış ancak bir kısmını satmıştı. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)