BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank'tan evlere gıda ürünleri hizmeti----

Sberbank'tan evlere gıda ürünleri hizmeti

Sberbank'tan evlere gıda ürünleri hizmeti
09 Eylül 2019 - 10:03 www.finansgundem.com

Rusya'nın devlet kontrolündeki en büyük bankası Sberbank, marketlerden evlere gıda ürünleri servisine imkan veren yeni bir hizmet başlattı.

SberMarket adı verilen ve şu anda test aşamasında olan hizmetin ilk ortağı Metro Cash&Carry'nin Rostov-na-Donu ve Krasnodar şubeleri oldu.

SberMarket ile sipariş edilen ürünlerin, tüketiciye raflardaki ile aynı fiyatlardan "evlere teslim" sunulması planlanıyor. Şirket, bir aylık test aşamasının ardından uygulamayı tüm Rusya'ya yaymak için nasıl bir yol izleyeceğini belirleyecek. Instasmart platformu üzerinden çalışan hizmete kayıt olmak için Sberbank kartı kullanılabilecek.

RBC gazetesine konuşan Sberbank yetkilileri, önümüzdeki üç yıl içinde bir bilişim şirketi haline gelme niyetinde olduklarını söyledi.

Buna göre, banka, son 3 yılda net kârının yüzde 3'lük kısmını bankacılık dışı ekosistemi geliştirmek için kullandı.

Bankanın bu alandaki ilk hedefi de foodtech sektörü. Foodtech alanında Mail.Ru Group ile ortaklık kuran Sberbank, bu dönüşüme öncülük etmesi için Rusya'da Doöino Pizza'yı yöneten Türk profesyonel Güvenç Dönmez'i de kadrosuna katmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)