BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank'ın net kârı 1 trilyon ruble----

Sberbank'ın net kârı 1 trilyon ruble

Sberbank'ın net kârı 1 trilyon ruble
12 Eylül 2023 - 16:41 www.finansgundem.com

Sberbank yılbaşından bu yana yaklaşık 1 trilyon ruble net kâr elde etti

Rusya’nın en büyük bankalarından Sberbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı German Gref, Sberbank’ın yılbaşından bu yana yaklaşık 1 trilyon ruble (999 milyar ruble) net kar elde ettiğini söyledi.

Gref konu hakkında yaptığı açıklamada “Ağustos ayında Sberbank, 140,9 milyar ruble net kar elde etti. Bu sonuç, güçlü ticari artış sayesinde mümkün oldu ve kurumsal müşterilere verilen krediler ay boyunca yüzde 2,3 oranında arttı, rekor hacimde ipotek kredisi verdik (500 milyar rublenin üzerinde). İş modelimiz faiz oranı ve kur risklerine karşı dayanıklılık gösterirken, dış ortamdaki değişikliklere zamanında ve doğru yanıt vermemiz sayesinde bireysel mevduatlarımızı ay boyunca yaklaşık yüzde 2 oranında artırdık. Yılın başından bu yana 999,1 milyar ruble net kâr elde ederek yüzde 25,2’lik bir özkaynak kârlılığı sağladık” diye konuştu.

Bireysel müşteri sayısı yıl başından bu yana 1 milyon artarak 107,4 milyona ulaşmıştır. Aktif kurumsal müşteri sayısı 3,1 milyon şirkete ulaştı.

Bireysel kredi portföyü ay içinde yüzde 3,8, yılbaşından bu yana ise yüzde 18,2 oranında artarak 14,2 trilyon rubleye ulaştı. Ağustos ayında özel müşteriler 915 milyar ruble ile Sber’in tarihindeki en yüksek kredi hacmini aldı.(Gazetemru)

Sberbank, tarım kredilerini iki trilyon rubleye çıkardı

 

Sberbank'tan İran hamlesi

 

Sberbank'tan 737 milyar ruble net kar

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)