BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank'a uygunsuz reklam cezası----

Sberbank'a uygunsuz reklam cezası

Sberbank'a uygunsuz reklam cezası
31 Mayıs 2023 - 11:51 www.finansgundem.com

Federal Anti-Tekel Servisi, kamu kredi kuruluşu Sberbank’a uygunsuz reklam nedeniyle 600 bin ruble para cezası verdi.

Rusya’da devlete bağlı rekabet kurumu Federal Anti-Tekel Servisi (FAS) tarafından yapılan incelemeler sonucunda Sberbank’ın kamuoyuna sunduğu yüzde 4,9 faiz oranlı tüketici kredisi ürünü reklamının gerçeği yansıtmadığı tespit edildi.

FAS'dan yapılan açıklamada, “Büyük harflerle çekici bilgiler içeren tüketici kredisi reklamı, gerçekte kredinin maliyetini etkileyen diğer koşullara ve krediyi alma olasılığına (tutar, vade, sigorta sözleşmesi yapma koşulu vb.) ilişkin verileri gizlemiş, kısa sürede okunması zor bir yazı tipinde yayınlanmış, bu şekilde tüketiciyi yanıltmıştır” denildi.

Gazetemru'da yer alan habere göre, kredi reklamını tüketiciyi yanılttığı için uygunsuz olarak kabul eden FAS, kamu bankasına Rusya Federasyonu İdari Suçlar Kanunu uyarınca 600 bin ruble para cezası verdi.

Servis, tüketicilerin Sberbank’tan kredinin nihai maliyetini belirleyen tüm koşulları hakkında eksik bilgi aldığının altını çizdi.

Sberbank yıl sonu GSYH tahminini açıkladı

 

Sberbank 2022'nin yaralarını sarıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)