BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank ve Türk şirketlerden işbirliği----

Sberbank ve Türk şirketlerden işbirliği

Sberbank ve Türk şirketlerden işbirliği
03 Ekim 2013 - 17:38 www.finansgundem.com

Denizbank hisselerinin sahibi Rus Bankası Sberbank, Kazakistan-Türkiye İş Forumu'nda Türk şirketleriyle bir dizi işbirliği anlaşması imzaladı

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Sberbenk'ın organizasyonuyla düzenlenen Kazakistan-Türkiye İş Forumu'nda Türk şirketleriyle bir dizi işbirliği anlaşması imzalandı.
Başkent Astana'da Kazakistan Yeni Teknolojiler Bakanlığı, Sberbank Rusya, Denizbank ve Kazak-Türk İşadamları Derneği'nin (KATİAD) işbirliği ile Kazakistan-Türkiye İş Forumu yapıldı. Forumda, Türkiye'de faaliyet gösteren Denizbank'ı satın alarak Türk yatırımcılara da hizmet vermeye başlayan Sberbank, Kazakistan'da faaliyet gösteren Türk şirketlerine sunduğu yeni hizmetleri tanıttı. Bu çerçevede bazı şirketlerle anlaşmalar da imzaladı. Forum sonunda ilk anlaşma Kazak-Türk İşadamları Derneği (KATİAD) ve Sberbank arasında imzalandı. Anlaşmaya KATİAD Başkanı Zeki Pilge ve Sberbank CEO'su Aleksandr Kamalov imza attı. İkinci anlaşma Turkuaz Şirketler Grubu ile imzalandı. Anlaşmaya Turkuaz Şirketler Grubu Başkanı Mert Tayfun Sarı ve Sberbank CEO'su Aleksandr Kamalov imza attı. Üçüncü anlaşma Denizbank, TRG Petrol Ticaret ve Sberbank arasında imzalandı. Analşamayı Denizbank CEO'su ve Başkanı Hakan Ateş, Rompetrol Group Genel Müdürü Talgat Çınıkeyev ve Sberbank CEO'su Aleksandr Kamalov imzaladı. Son anlaşma ise spor komleksi ve eğitim alanları inşaatı konusunda Sembol İnşaat, Denizbank ve Sberbank arasında imzalandı. Anlaşmayı Sembol İnşaat Astana Müdürü Nihat Sarıcan, Denizbank CEO'su ve Başkanı Hakan Ateş, Sberbank CEO'su Aleksandr Kamalov ve Sberbank Yönetim Kurulu Başkanı Sergey Gorkov imzaladı.
İmza töreninin ardından Cihan Haber Ajansı'na açıklamada bulunan Denizbank CEO'su Hakan Ateş, Kazakistan'daki Türk yatırımcılarının iş potansiyelini yüksek bulduğunu söyledi. Sberbank ailesine katıldıktan sonra Denizbank olarak Türk ve Kazak işadamlarına hertürlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.
KATİAD Başkanı Zeki Pilge'de Kazakistan'da faaliyet gösteren Türk şirketlerinin en büyük sıkıntısının yapılan yatırımlara yeterli finans kaynağı bulamamak olduğunu aktardı. Türkiye'deki finans imkanlarını Kazakistan'a aktarmada zorluklar yaşandığını dile getiren Pilge, şimdiye kadar bir Türk bankasının yapamadığını bir Rus bankasının yaptığını ifade etti. Kısa bir zaman önce Sberbank'ın 4,1 milyar dolara Denizbank'ı satın aldığını hatırlatan Pilge, bu evlilikten Türk işdamlarına yeni fırsatların doğduğunu söyledi. Denizbank CEO'su Ateş'in Türk ve Kazak işadamlarına destek sözünü aktaran Pilge, Türkiye'de Denizbank, Kazakistan'da da Sberbank aracılığı ile Türk işadamlarının daha çok Finans kaynağına ulaşacağını belirtti.
Kazakistan'da bine yakın Türk müşterisi bulunan Sberbank, hali hazırda 300 milyon dolarlık bir portföye sahip.
Kazakistan Yeni Teknolojiler Bakanlığı, Sberbank Rusya, Denizbank ve Kazak-Türk İşadamları Derneği'nin (KATİAD) işbirliği ile düzenlenen Kazakistan-Türkiye İş Forumu'na  başta Kazakistan'da yatırımları bulunan Sembol, Turkuaz, Galaksi, Rompetrol, Coca Cola şirketleri temsilcileri olmak üzere yaklaşık 400 işdamı katıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)