BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank Türkiye'deki yerini sağlama alıyor----

Sberbank Türkiye'deki yerini sağlama alıyor

Sberbank Türkiye'deki yerini sağlama alıyor
10 Haziran 2013 - 17:41 www.finansgundem.com

Aleksandr Artemyev, Citi satın almasını Rus devlet bankası açısından en başarılı operasyonlardan biri olarak yorumladı...

Rus Sberbank'ın sahibi olduğu Denizbank’ın, nisan ayında Citi’nin Türkiye’nin bireysel bankacılık bölümünün satın alınması için anlaşma imzalaması "Sberbank Türkiye’de kökleşiyor" yorumlarına yol açarken Berkshire Advisory Group ortağı Aleksandr Artemyev, "Rus devlet bankası açısından en başarılı operasyonlardan biri olarak kabul ediliyor" dedi.
Rusya’nın Sesi, Sberbank’ın Türkiye’deki varlığı olan kurumun böylece Citi’nin 650 milyon dolarlık kredi portföyüne, 800 milyon dolarlık mevduatına ve 22 ofisine sahip olacağını vurguladı. Sberbank, satın alınan varlıkların toplam değerini ise henüz açıklamadı.
FİYAT "BÜYÜK OLASILIKLA 200-250 MİLYON DOLAR"
Bu arada, Berkshire Advisory Group ortağı Aleksandr Artemyev de anlaşmanın Sberbank’ın dünyaya yayılma stratejisine uygun olarak yapıldığını belirterek "Rus devlet bankası açısından en başarılı operasyonlardan biri olarak kabul ediliyor. Satın almanın değeri büyük olasılıkla 200-250 milyon dolar arasında olacak. Çok adil bir fiyat olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Haberde Denizbank’ın bu yıl kredi portföyünü yüzde 23 artırmak istediği, anlaşmanın bu rakama yüzde 5 daha katacağı vurgulandı. Ardından da Sberbank’ın, Türkiye’nin önemli bankalarından Denizbank’ı geçen yıl 3 milyar euro karşılığında satın aldığı hatırlatıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)